A beavatott (Divergent) 2014-poszterBeatrice Prior (Shailene Woodley) a nem túl távoli Chicagóban él, ahol a társadalom öt csoportra tagolódik, melynek mindegyike egy-egy erény kiművelését írja elő tagjai számára. Az emberek rájöttek, hogy a világban dúló háborúkért nem politikai ideológia, vagy vallási meggyőződés, hanem a személyiségben rejlő rosszra való hajlam okolható. A csoportok célja, hogy az emberekből kiirtsák azokat a tulajdonságokat, amik előidézhetnek egy újabb konfliktust.

Az év egy bizonyos napján társaihoz hasonlóan Beatrice-nak is el kell döntenie, hova akar tartozni: a Bátrakhoz, az Őszintékhez, az Önfeláldozókhoz, a Barátságosakhoz, vagy a Műveltekhez. Egyetlen döntés, amely örökre megváltoztathatja a sorsát.

Beatrice a vizsga során szembesül különleges képességével: az Elfajzottak közé tartozik, akik egyetlen csoportba sem sorolhatóak. Egy szabályok uralta világban azonban ez a legveszélyesebb dolog, ami megtörténhet: ha kitudódik, az egyet jelent a halállal. A több hetes beavatása során számos félelmével, gyengeségével kell szembesülnie a fiatal lánynak, miközben titkolnia kell valódi kilétét. Amikor rájön, hogy az Elfajzottakat végleg ki akarják iktatni, olyan tettre szánja el magát, amely mindenki számára meglepetést okoz.

Veronica Roth világsikerű regénye alapján készült különleges hangulatú, rendkívül látványos, izgalmas akciójelenetekben bővelkedő sci-fi főszerepeiben Kate Winslet, Ashley Judd, Maggie Q, és olyan fiatal feltörekvő tehetségek, mint Shailene Woodley (Utódok), Theo James, Zoe Kravitz (X-Man: Az elsők), és Jai Courtney (Die Hard – Drágább, mint az életed) remekelnek.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Divergent | Műfaj: szinkronizált amerikai akciófilm | Rendező: Neil Burger | Játékidő: 139 perc | Zene: Junkie XL | A film forgalmazója: Pro Video Film & Distribution Kft. | Hazai mozi bemutató: 2014. március 20. | Főszereplők: Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet, Miles Teller, Ashley Judd, Jai Courtney, Zoë Kravitz, Ray Stevenson, Tony Goldwyn, Maggie Q | Korhatár: 16

A beavatott előzetes

[youtube]http://youtu.be/Wdfg-Kv_Hkk[/youtube]