Eredeti cím:Alice Through the Looking Glass
Műfaj:szinkronizált családi film
Rendező:James Bobin
Zene:Danny Elfman
Játékidő:84 perc
A film forgalmazója:Fórum Hungary
Hazai mozi bemutató:2016. június 2.

Alice Tükörországban c. film leírása

A Disney Alice Tükörországban című kalandjában ismét életre kelnek Lewis Carroll felejthetetlen figurái. Alice visszatér Csodaországba, ahol ráadásul még időutazóvá is kell válnia, hogy megmenthesse a bolond Kalapost.

Alice Kingsleigh az elmúlt években édesapja nyomdokaiba akart lépni, ezért a tengeren hajózott. Miután visszatér Londonba, egy mágikus nagyító birtokába jut, amelynek segítségével visszatér Csodaországban megismert barátaihoz, a Fehér nyúlhoz, a Bölcselőhöz, a Cheshire macskához és persze a bolond Kalaposhoz, aki azonban, mintha nem lenne önmaga. Ezért Mirana elküldi Alice-t, hogy kérje kölcsön a titokzatos Kronoszférát, ezt a fémből készült gömböt, amely magát az időt működteti. Ahogy visszatér a múltba, a lány számos barátjával és ellenségével találkozik, miközben veszedelmes küldetésének próbál a végére járni és megmenteni a Kalapost. A 3D-ben és IMAX® 3D-ben érkező Aliz Tükörországban május 26-án érkezik a magyarországi mozikba.

A rendezői székben az a James Bobin kalauzolja el a nézőket újra a Tim Burton 2010-es Alice Csodaországban című filmjével létrehozott álomvilágba, aki korábban az Ali G Show rendezője volt. A forgatókönyvet Linda Wolverton írta Lewis Carroll műve alapján. A szereplők között ismét láthatjuk a korábbi rész világsztárjait, olyan nevekkel, mint Johnny Depp, Anne Hathaway, Mia Wasikowska és Helena Bonham Carter, de számos izgalmas új figurát is megismerhetünk, akiket többek között Rhys Ifans és Sacha Baron Cohen keltenek életre.

Korhatár besorolás:12E
Főszereplők:Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Alan Rickman, Mia Wasikowska, Sacha Baron Cohen, Michael Sheen, Toby Jones, Stephen Fry, Rhys Ifans, Timothy Spall
Legjobb idézet a filmből:
A film az IMDB-n:Alice tükörországban IMDb

Alice Tükörországban előzetes

https://youtu.be/2aShiQhqI7U