Eredeti cím:Rester vertical / Staying Vertical
Műfaj:francia film
Rendező:Alain Guiraudie
Zene:Thibault Deboaisne
Játékidő:100 perc
A film forgalmazója:Mozinet
Hazai mozi bemutató:2016. november 3.

Állva maradni c. film leírása

Alain Guiraudie rendező neve egyáltalán nem ismeretlen a filmfesztiválok közönségének: legutóbbi, Idegen a tónál című filmje szélesebb közönséghez is eljutott, Cannes-ban pedig elnyerte az Un Certain Regard szekció fődíját. Az Állva maradni már egyenesen a hivatalos versenyszekció programjában debütált.

A forgatókönyvíró Leo Dél-Franciaországba utazik, hogy a farkasokat tanulmányozza. Út közben megismerkedik a szabadszellemű pásztorlánnyal, Marie-vel. Kilenc hónappal később gyerekük születik, azonban a lány otthagyja a férfit a babával és saját édesapjával a tanyán. Leo próbál megfelelni a váratlanul nyakába szakadt egyedülálló apasággal, miközben nem csak, hogy alkotói válsággal küzd, de a környezetében és vele is rendkívül furcsa dolgok történnek.

Az Állva maradni szexualitás feszültséggel átitatott, bizarr fordulatokkal teli, különleges alkotás, többek között a szabadság kereséséről és a felelősségvállalás rémétől. A Cannes-i versenyszekciót látva megegyezett a kritikusok véleménye abban, hogy Guiraudie mozija a rendkívül erős szelekció legkülönlegesebb alkotása lett, amely egész biztosan nem hagyja hidegen nézőjét!

Korhatár besorolás:18
Szereplők:Christian Bouillette, Raphaël Thierry
Legjobb idézet a filmből:
A film az IMDB-n:Állva maradni IMDb

allva_maradni-filmÁllva maradni előzetes

https://youtu.be/ZZuLshA7Zfo