Átok, film plakátA Filmszemlén elért sikere után áprilisban a mozikba kerül Mátyássy Áron legújabb filmje, az Átok. A Balatonnál játszódó családtörténet főbb szerepeiben Bánsági Ildikó, Hevér Gábor és Pálfi Kata látható. A filmet április 29-től játsszák a hazai mozik, tehát az idei balatoni szezont az Átok nyitja.

Az idei Filmszemlén TV-film kategóriában fődíjat nyert Átok most nagyjátékfilmként kerül mozikba április végén. A történet egy balatonfüredi családi nyaralóban zajlik, ahová a rég nem látott, Brüsszelben dolgozó jogásznő, Eszter tér haza apja temetésére. Testvére, Marci, a nyers modorú budapesti testnevelő tanár és nyári hobbiborász nehéz szívvel fogadja világlátott testvérét. Apjuk halála után azonban – a családi egység érdekében – kénytelenek összefogni.

A lírai hangvételű film tükröt tart a magyar társadalom elé, hősei mindennapjaink jól ismert alakjai. Mátyássy Áron mesterien vezeti színészeit. A film három főszerepét, anyát és két gyermekét, Bánsági Ildikó, Hevér Gábor és Pálfi Kata kelti életre. A további szerepekben olyan színészek jelennek meg, mint a többnyire színházban játszó Szamosi Zsófia (Randevú, Lora), Tilo Werner (Sztornó, Nibelung-lakópark) vagy a közismertebb Gáspár Tibor. A mozivásznon most debütáló Németh Alexandra partnereihez méltó alakítást nyújt.

Az érdekfeszítő történetet és a remek színészi játékot a rendezővel a korábbi munka során már összeszokott Győri Márk képei teszik még hitelesebbé.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Átok | Műfaj: magyar játékfilm | Rendező: Mátyássy Áron | Játékidő: 100 perc | Zene: ismeretlen | A film forgalmazója: Filmtekercs, Filmklik | Hazai mozi bemutató: 2010. április 29. | Főszereplők: Bánsági Ildikó, Szamosi Zsófia, Pálfi Katalin, Hevér Gábor, Tilo Werner, Gáspár Tibor, Fodor Annamária, Németh Alexandra, Vilmányi Benett

[nggallery id=273]