Blue Jasmine, film plakátAz elegáns, New York-i társasági hölgy, Jasmine (Cate Blanchett) élete darabjaira hullik, a házassága is tönkremegy a vagyonos üzletemberrel, Hallal (Alec Baldwin), ezért beköltözik a testvére, Ginger (Sally Hawkins) szerény, San Francisco-i lakásába, amíg összeszedi magát.

Jasmine labilis lelkiállapotban érkezik San Franciscóba, a feje zsong az antidepresszánsokra megivott koktéltól. Bár arisztokratikus viselkedését meg tudta őrizni, érzelmileg bizonytalan, és hétköznapi dolgokat sem tud megoldani. Elégedetlen a testvére barátjával, Chilivel (Bobby Cannavale), akit ugyanolyan lúzernek tart, mint amilyennek Ginger exférjét, Augie-t (Andrew Dice Clay). Ginger, aki érzékeli, hogy a testvére milyen instabil lelki állapotban van, azt javasolja neki, hogy foglalkozzon lakberendezéssel. Úgy gondolja, ezt nem fogja rangon alulinak érezni. Eközben Jasmine húzódozva elfogad egy állásajánlatot: recepciós lesz egy fogorvos rendelőjében, ahol akaratlanul felkelti a főnöke, Dr. Flicker (Michael Stuhlbarg) érdeklődését.

Ginger kezdi úgy érezni, hogy igaza van a nővérének, és tényleg rossz az ízlése férfiak terén, ezért változtatni akar, és elkezd találkozgatni Allal (Louis C.K.), a hangmérnökkel, akiről úgy gondolja, nagy előrelépés Chilihez képest. Jasmine fejében egy új élet lehetősége kezd körvonalazódni, amikor megismeri a diplomata Dwightot (Peter Sarsgaard), akit lenyűgöz a nő szépsége, kifinomultsága és stílusa.

Jasmine az alapján értékeli önmagát, ahogy mások látják őt, de arra vak, hogy mi történik körülötte. A királynői Cate Blanchett érzékeny alakításával Woody Allen új filmdrámája, a BLUE JASMINE azt mutatja be, milyen eredménnyel jár, ha valaki elfordítja a tekintetét a valóságtól, és nem hajlandó meglátni az igazságot.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Blue Jasmine | Műfaj: feliratos amerikai dráma | Írta és rendezte: Woody Allen | Játékidő: 98 perc | Zene: ismeretlen | A film forgalmazója: Big Bang Media | Hazai mozi bemutató: 2013. augusztus 29. | Főszereplők: Alec Baldwin, Cate Blanchett, Louis C.K., Bobby Cannavale, Andrew Dice Clay, Sally Hawkins, Peter Sarsgaard, Michael Stuhlbarg | Korhatár: 12

Blue Jasmine magyar feliratos előzetese:

[youtube]http://youtu.be/yxzeS_MK2OY[/youtube]