Florence-A tokeletlen_hang_poszterFlorence Foster Jenkins (Mery Streep), a gazdag és nagylelkű New York-i örökösnő kislánykora óta arról ábrándozik, hogy híres énekesnő lesz belőle. Imádja az operát, őszintén lelkesedik a zenéért, és nagyon elszánt. Még egy olyan aprócska dolog sem tántoríthatja el céljától, mint hogy fülsiketítően hamisan nyivákol, képtelen tisztán kiénekelni a hangokat, nem tudja pontosan tartani a ritmust, és eszméletlenül rossz a kiejtése, ami egy olasz áriánál nem elhanyagolható szempont.

Férje és menedzsere, az arisztokratikus fellépésű angol színész, St. Clair Bayfield (Hugh Grant) zártkörű koncerteket szervez, hogy imádott felesége csilloghasson a színpadon. A zeneimádó asszony pedig annyira felbátorodik a kezdeti sikereken, hogy egyszer csak bejelenti, nyilvános koncertet ad, méghozzá nem is akárhol: a híres-nevezetes Carnegie Hallban. A New York-i közönség annyira várja Florence különleges fellépését, hogy pillanatok alatt elkapkodják a jegyeket. Bayfieldnek és Florence rémült zongorakísérőjének, Cosmé Mc Moonnak (Simon Helberg) minden rafinériájára szüksége lesz, hogy felkészítse a lelkes művésznőt: az előadásnak talán nem lesz olyan kirobbanó fogadtatása, mint ahogy azt az eleven énekesnő elképzeli. De Florence hisz abban, amit csinál, és semmilyen akadály nem állhat boldogsága útjába.

Florence Foster Jenkins a művészvilágra is nagy hatással volt. David Bowie legértékesebb zenei válogatása között szerepelt a művésznő felvételeit tartalmazó bakelitlemez, és még Barbara Streisand is azt nyilatkozta egyszer, hogy Ray Charles mellett Florence volt az az előadóművész, akit igazán nagyra tart. Egy igazi életművész volt, aki hitt abban, amit csinált. Sipítozó hangja és fura fellépő ruhái ellenére rajongott érte a közönség.

A királynő, a Philomena – Határtalan szeretet, és a Veszedelmes viszonyok rendezője, az Oscar®-díjra jelölt Stephen Frears ezúttal is érzékeny, finom humorú művet alkotott, amelyben megelevenedik a negyvenes évek Manhattanjének jazz-zel átitatott, vibráló világa. A valós történeten alapuló film főszerepeit a Mamma Miában énekesnői kvalitásait is megcsillogtató, Oscar®-díjas Meryl Streep és a még mindig kisfiús mosolyú, táncos lábú Hugh Grant alakítja.

Florence – A tökéletlen hang – A kulisszák mögött videó


Eredeti cím: Florence Foster Jenkins | Műfaj: vígjáték, amerikai film | Rendező: Stephen Frears | Játékidő:  111 perc | Zene: Alexandre Desplat | A film forgalmazója: Freeman Film | Hazai mozi bemutató: 2016. szeptember 8. | Főszereplők: Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg, Rebecca Ferguson, Josh O’Connor | Korhatár: 12 | Florence – A tökéletlen hang IMDb


Florence – A tökéletlen hang képek >>

Florence – A tökéletlen hang előzetes

https://youtu.be/ehlD0qW1nzY