Hét perc a mennyországban, film plakát
Eredeti cím:Sheva dakot be gan eden
Műfaj:feliratos izraeli-francia-magyar filmdráma
Rendező:Omri Givon
Zene:Adrien Blaise
Játékidő:94 perc
A film forgalmazója:Mozinet
Hazai mozi bemutató:2010. augusztus 26.

A film leírása

Egy öngyilkos palesztin merénylő Jeruzsálemben utasokkal telített buszt robbant fel. A szép Galia (Reymond Amsalem) súlyos égési sérüléseket szenved, barátja, Oren (Nadav Nates) pedig kómába esik.

A történetbe egy évvel később, Oren halálakor csöppenünk. Galiának amnéziája van a baleset óta, így sokáig hiába próbálja összeilleszteni emléktöredékeit. Egy ismeretlen feladótól levélben visszakapja a bombatámadáskor elveszített nyakláncát. Ez a nyom új erőt ad neki ahhoz, hogy a tragédia napjáról többet derítsen ki. Az eseménykor önkéntesként segédkező rabbitól (Benjamin Jagendorf) megtudja, hogy miután a buszból kiszabadították, hét percen keresztül a klinikai halál állapotában volt. A férfi szerint vannak lelkek, akik ugyan felszállnak a Mennyországba, mégsem állnak készen. A Teremtő választási lehetőséget ad nekik: visszatérhetnek az életbe. A test és a lélek újraegyesülése pillanatában pedig néhány lélek megváltoztathatja a végzetét.

A Hét perc a mennyországban a Varsói és a Haifa Nemzetközi Filmfesztiválon az első díjat nyerte el. A honi közönség korábban a Magyar Filmszemlén és a Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon találkozhatott vele, országos moziforgalmazásba pedig a Zsidó Nyári Fesztivállal egyidejűleg kerül.

Korhatár besorolás:12
Szereplők:Reymond Amsalem, Nadav Netz, Eldad Fribas, Ronit Yudkevitz
Legjobb idézet a filmből:
A film az IMDB-n:

Hét perc a mennyországban előzetes