Jobb, ha hallgatsz (Kill the Messenger) 2014

Jobb, ha hallgatsz poszterA kétszeres Oscar-jelölt Jeremy Renner (A Bourne hagyaték (The Bourne Legacy)) vezette sztárszereposztással forgatott Jobb, ha hallgatsz (Kill the Messenger) drámai erejű thriller, amely a Pulitzer-díjas újságíró, Gary Webb igaz története alapján készült. Az 1990-es években az elhivatott riporter az igazság keresése közben bejárta Kalifornia börtöneit, Nicaragua falvait és a washingtoni hatalmasságok folyosóit. A nyomozása pedig olyan figyelmet keltett, hogy az elkezdte veszélyeztetni a karrierjét, sőt a családját és az életét is.

Webb a családjával Kaliforniába költözik, és rövid időn belül a San Jose Mercury News nagy tiszteletnek örvendő riportere lesz. A pályafutása mindent megváltoztató fordulatot vesz, amikor egy kokaincsempész barátnője, Coral Baca (Paz Vega) átad neki egy olyan bírósági iratot, amely felfedi az amerikai titkosszolgálat és a közép-amerikai drogcsempészek közötti kapcsolatot. Webb követni kezdi Alan Fenstert (Tim Blake Nelson), Ricky Ross (Michael Kenneth Williams) Los Angeles-i maffiózó védőügyvédjét. Az újságíró rájön, hogy olyan sztoriba botlott, amely elvezetheti a várost elárasztó olcsó kokain homályos eredetéhez…

…és amely feltárja, hogy a nicaraguai lázadók a CIA közreműködésével csempészik a kokaint az Egyesült Államokba, majd a nyereséget otthon a kontrák felfegyverzésére használják. Webb kockázatos utazásra vállalkozik, elmegy Nicaraguába, hogy kulcsfontosságú információkat szerezzen a bebörtönzött drogbárótól, Norwin Menesestől (Andy Garcia). Szerkesztője, Anna Simons (Mary Elizabeth Winstead) támogatásával Webb cikksorozata megjelenik a lapban és az újság weboldalán, Jerry Ceppos főszerkesztő (Oliver Platt) pedig örömmel látja, mekkora érdeklődést keltett a sztori.

De hamarosan maga Webb lesz a sztori, ő kerül a féltékeny vetélytársak célkeresztjébe. Valóságos rágalomhadjáratot indítanak ellene. A felesége, Sue (Rosemarie DeWitt) annak ellenére igyekszik támogatni őt, hogy a drogcsempészek fenyegetik a családot és folyamatosan a nyomukban vannak. Webb pedig folytatja a megkezdett munkát, egyre mélyebbre ás, hogy bizonyítsa a kokaincsempészek és a CIA közötti kapcsolatot, egy összeesküvést, amelynek beláthatatlan következményei vannak.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Kill the Messenger | Műfaj: dráma, thriller amerikai film | Rendező:  Michael Cuesta | Játékidő: 112 perc | Zene: Nathan Johnson | A film forgalmazója:  Big Bang Media | Hazai mozi bemutató: 2014. október 9. | Főszereplők:  Michael Sheen, Mary Elizabeth Winstead, Jeremy Renner, Ray Liotta, Andy Garcia | Korhatár: 16 | Jobb, ha hallgatsz (Kill the Messenger) IMDb

Jobb, ha hallgatsz (Kill the Messenger) előzetes

http://youtu.be/lGOMrjzKCZA

 

Oszd meg!
 •  
 •  
 •  
 •  

26 hozzászólás

Add a Comment
 1. Azért szeretném megnézni, mert a bemutató alapján nagyon jó film lehet. :)

 2. Már nagyon várom ezt a filmet!

 3. Nagyon jó filmnek ígérkezik, ezért szeretném megnézni!:)

 4. mert a munkahelyemen is ezt tapasztalom

 5. Nagyon jónak tűnik a trailere és története alapján!

 6. Nagyon izgalmas filmnek tűnik. Szeretném megnézni a partneremmel :)

 7. Azért szeretném megnézni, mert érdekesnek tűnik.

 8. Soha nem jut lehetőségem szórakozni, pláne egy jó filmet végigizgulni. Megérdemlem!

 9. Nagyon szeretnék végre igazi módon kikapcsolódni.

 10. Azért szeretném megnézni ezt a filmet, mert egy igaztörténet alapján készült izgalmas film, jó színészekkel.

 11. A trailer felkeltette az érdeklődésemet, szívesen megnézném a filmet premier előtt!

 12. Jó kis kriminek tűnik a film, nagyon szeretném megnézni premier előtt. :)

 13. Végre egy vérbeli krimi, igaz történet alapján! Nagyon szeretnék ott lenni a vetítésen. (Majdnem pont a szülinapomra esik :)

 14. Szeretem az igaz történet alapján készült filmeket, szívesen megnézném a párommal. :)

 15. Szeretem az igaz történeten alapuló filmeket, szívesen megnézném a párommal! :)

 16. Igaz történet alapján készült film, szívesen megnézném.

 17. Előzetes alapján nagyon várós film.

 18. Mert jónak tűnik. :)

 19. Szerettem az Amerikai botrányban a haját Jeremynek!

 20. Imádom az összeesküvés elméletes filmeket, miben van CIA, FBI vagy akár titkos szolgálat. A bemutatója alpján igencsak izgalmasnak tűnik a film, nagyon szeretném megnézni.

 21. Azért szeretném látni,mert nagyon érdekes, izgalmas filmnek ígérkezik. :)

 22. Szeretem az igaz történet alapján készült filmeket.

 23. Érdekesnek tűnik a történet.

 24. Szeretem Andy Garciat.

 25. Sziasztok!

  Nagyon tetszett a film. Nem igazán szeretem az “igaz történeteket”, de ezt úgy néztem végig, hogy egy percre sem unatkoztam.

  Köszönöm a lehetőséget:

 26. Nagyon tetszett a film. Nagyon is izgalmas volt a történet felépítése, és a karakterek is hitelesek voltak. Kicsit megrázott az a tény, hogy tényleg igaz történet alapján van feldolgozva, de talán pont azt tette érdekessé a történetet. Sok csavar volt a történetben, amire nem nagyon lehetett számítani, és ez is pozitív a filmnek.
  Örülök, hogy megnézhettem:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük