Justin, a hős lovag

Valahol egy messzi-messzi királyságban a bürokraták hozzák a törvényeket, a szabályok uralkodnak mindenen, és már a lovagoknak is rég nyoma veszett. Az ifjú legénynek, Justinnak azonban minden vágya, hogy belőle is olyan hős lovag váljon, mint egykoron nagyapja volt. Apja, Reginald, a királynő főtanácsadója azt akarja, hogy fia a nyomdokaiba lépjen, és az ügyvédi pályát válassza.

Justin egy nap meglátogatja a nagymamáját, aki olyan ösztönzően hat rá, hogy hirtelen indíttatásból búcsút int mindenkinek, és maga mögött hagyva az otthonát elindul, hogy megtanulja a lovagi mesterséget, és megkeresse nagyapja elveszett kardját. Kalandos útján találkozik a gyönyörű és bátor Taliával, a szószátyár varázslóval, Melkiádésszel, a jóképű Sir Csilivillel, és a három szerzetessel, akik a hős lovagok ősi módszereivel, és intelmeivel készítik fel Justint a lovagi életre.

A kétbalkezes lovagjelölt nem is sejti, hogy miközben sárkányon tanul repülni, és kardforgató edzésekre jár, Sir Herkules hadseregével elfoglalta az otthonát, és ráadásul azzal fenyegetőzik, hogy elpusztítja az egész királyságot. De Justin ezt nem nézi tétlenül: a legkevésbé hősies hős telve bátorsággal, és erővel bebizonyítja, hogy szembe tud nézni a sorsával, és barátaival együtt le tudja győzni a gonosz uralkodót és seregét. Mert ez egy új korszak kezdete, új hősökkel.

A Justin, a hős lovag egy hihetetlenül izgalmas, és látványos kalandra várja az egész családot. A humorral és szeretettel teli mese nem csak a kicsiknek, de a felnőtteknek is remek szórakozást ígér, ugyanis Manuel Sicilia rendező kedvenc filmjeiből – mint az Indiana Jones, Superman, Hegylakó, Krokodil Dundee, vagy a Top Secret – vett utalásokkal színesíti ezt a nem mindennapi, egyszerre modern és klasszikus lovagias mesét.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Justin and the Knights of Valour | Műfaj: animációs családi film | Rendező: Manuel Sicilia | Forgatókönyv: Amélia Mora, Alberrt Val, Jordan Winsen | Játékidő: 90 perc | Zene: Ilan Eshkeri | A film forgalmazója: Pro Video Film & Distribution Kft. | Hazai mozi bemutató: 2013. november 14. | Szereplők, eredeti hangok: Saoirse Ronan, Mark Strong, Freddie Highmore, Antonio Banderas, Julie Walters, Alfred Molina, Rupert Everett | Korhatár: 6 éven aluliak számára nem ajánlott

Justin, a hős lovag 3D szinkronizált magyar nyelvű előzetes:

[youtube]http://youtu.be/0FnKY9SFc10[/youtube]