kiehezettek-poszter

Valamikor a jövőben az emberiség nagy része egy gyorsan pusztító fertőzés áldozatává vált. A pusztítást okozó különleges gomba az emberi szervezetbe jutva átveszi az irányítást az idegrendszer fölött, s a fertőzöttek, azaz a kiéhezettek gyorsan elveszítik személyiségüket, emberi mivoltukat és egészséges emberek húsával táplálkoznak. A egészségesek védett városokban élnek, vagy guberálókká válnak, azaz veszélyes bandákhoz csapódva próbálják túlélni a kialakult helyzetet. Mindeközben egy jól védett katonai bázison különleges gyerekeket – köztük Melanie-t – tartanak gondosan elzárva egymástól és az őket vizsgáló tudósoktól. Ők is kiéhezettek, azonban megőrizték emberi tulajdonságaikat, sőt, kiemelkedően magas intelligenciával rendelkeznek. A tudósok abban reménykednek, hogy segítségükkel – vagy inkább felhasználásukkal – sikerül megtalálniuk az ellenszert a pusztító vírus ellen.

A Kiéhezettek M. R. Carey világhírű bestsellerének adaptációja, amelyet Carey egy Edgar-díjas novellájából fejlesztett regénnyé, és ő írta a történetet filmre is. Carey Oxfordban angol szakon végzett és 15 évig tanárként dolgozott, mielőtt a DC Comicsnál és a Marvelnél világhírű képregény-szerző nem lett. A Kiéhezettekkel szépirodalmi sikereket is aratott: disztópiájában érzékenyen jelenik meg a társadalomkritikai attitűd, amit az író egy klasszikus zombitörténetbe oltott. A brit alkotás követi Danny Boyle 28 nappal később, és Alfonso Cuarón Az ember gyermeke disztópiáinak stílusát. A film három főszereplője közül Gemma Arterton többek között a Spílerben, A Quantum csendjében, A titánok harcában és a Boszorkányvadászokban is szerepelt. A kétszeres BAFTA-díjas Paddy Considine korábban olyan európai filmekben szerepelt, mint az Amerikában, a Submarine, A hasonmás, a Büszkeség és bányászélet és a Vaskabátok. A hatszoros Oscar-jelölt Glenn Close korszakos alakítások sorával vált az egyetemes filmtörténet részévé és szerepelt mások mellett a Veszedelmes viszonyok, a Végzetes vonzerő, a 101 kiskutya, és A galaxis őrzői című filmekben.


Eredeti cím: The Girl with All the Gifts | Műfaj: szinkronizált brit horror-thriller | Rendező: Colm McCarthy | Játékidő: 101 perc | Zene:  Cristobal Tapia de Veer | A film forgalmazója: Vertigo Média Kft. | Hazai mozi bemutató: 2016. szeptember 29. | Főszereplők: Gemma Arterton, Glenn Close, Paddy Considine, Sennia Nanua | Korhatár: 16 | Kiéhezettek IMDb


kihezettek_film

Kiéhezettek képek

Kiéhezettek feliratos előzetes

https://youtu.be/k_QrHQJof9Y

Kiéhezettek szinkronizált előzetes

https://youtu.be/SqbNC-2NJoQ