Méz, film poszterYusuf, az egyke gyermek elszigetelt hegyvidéken él szüleivel. Yusuf rendszeresen elkíséri édesapját dolgozni és csodálattal nézi apját, amint sokszor a szem által láthatatlan magasságokban dolgozik. Yakup méhész, aki a speciálisan e célra készített kaptárokat a legmagasabb fák csúcsaira aggatja. Egy levegő akrobata ügyességével, gyakorta a legfelső ágakon függeszkedve kell begyűjtenie a mézet. A környező erdő titokzatos szépség és kaland helyszínévé válik a kisfiú számára. Yusufot és apját egyébként is erős kötelék fűzi egymáshoz.

Yusuf számára különösen nehéz az általános iskola első éve. Mindennél jobban vágyik a jutalom kitűzőre, amit a tanító a sikeres hangos olvasásért oszt. Attól retteg, ő lesz az egyetlen diák, aki nem részesül a kitüntetésben. De sajnos dadogása miatt egy hangos olvasás során megszégyenül osztálytársai előtt.

Yusuf szorongása csak fokozódik, amikor édesapjának egy távoli erdőbe kell utaznia egy veszélyesnek ígérkező munka miatt. Az egyre fogyatkozó méhek miatt családja megélhetését veszélyben érző Yakupnak ugyanis nincs más választása, minthogy más hegyvidéken próbáljon szerencsét.

Apja távozása után Yusuf némaságba burkolózik fiatal édesanyja, Zehra bánatára, aki úgy dönt, hogy a fiút a nagyanyjához küldi. A Próféta mennybemeneteléről szóló történetet hallva Yusufnak felcsillan a remény, hogy apja talán hamarosan visszatérhet.

Telnek a napok, de Yakup nem tér haza. Yusuf látja, ahogy anyja napról napra egyre csak szomorúbb. Minden bátorságát összeszedve beleveti magát az erdő ismeretlen sűrűjébe, hogy megkeresse édesapját…

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Bal | Műfaj: török-német film | Rendező: Semih Kaplanoglu | Játékidő: 103 perc | Zene: ismeretlen | A film forgalmazója: Cirko Film | Hazai mozi bemutató: 2010. október 7. | Főszereplők: Erdal Besikçioglu, Tülin Özen, Alev Uçarer