Múmiák 3D, film plakátA Múmiák 3D: a Fáraók titkai című új, szemkápráztató IMAX® 3D filmben – amellett, hogy életre kelti az ókori Egyiptom csodáit – egy modern-kori régészeti kaland részesei lehetünk.

Miért bűvölik el a múmiák az embereket a mai napig? A mumifikálással kapcsolatos kíváncsiság ősrégi, olyan tartós, mint a múmiák maguk. Egyiptom története során szó szerint milliónyi múmia készült. A Múmiák 3D: a Fáraók titkaiban a mozilátogatók betekintést nyerhetnek ezekbe az emberi időkapszulákba, a valóságnál nagyobb részletességgel a hatalmas mozivásznon.

A Múmiák 3D: a Fáraók titkai fellibbenti a fátylat az ősi királyi múmiák körül keringő néhány rejtélyről – hogyan balzsamozták, hova rejtették őket és arra is fény derül, hogyan kerültek elő.

Egy Indiana Jones-szerű történet – sírrablókról és az elrejtett kincsről – vezetett a modern történelem egyik legszámottevőbb régészeti felfedezéséhez.

Olyan kutatók működnek közre, mint Dr. Bob Brier és Dr. Zahi Hawas egyiptológus, és Angelique Corthals DNS kutató, akiktől megtudhatjuk, hogy a múmiák genetikai vizsgálata komolyan elősegíti a jelenkori betegségek megismerését is.

A filmet a díjnyertes Keith Melton (Cirque du Soleil – Az ember útja) rendezte, és operatőrként Reed Smoot jegyzi. A Múmiák 3D jelenetei a csodás helyszíni felvételekkel és a hihetetlen digitális animációkkal ámulatba ejtik a nézőt. IMAX® 3D kamerák felvételein át láthatjuk a hullámzó sivatagi homokdűnéket, az Észak-Szahara sziklaszirtjeit és Egyiptom legfontosabb történelmi helyszíneit, a fáraók kincseivel.

A Múmiák 3D egy időutazásra viszi a nézőket, évezredekkel ezelőttre, a nagy fáraók idejébe, hogy feltárja, miért is volt a mumifikálás létfontosságú az ősi egyiptomiak számára. Meglepő, hogy az egyiptomiak mumifikálás során használt módszereit és alapanyagait, csak kétezer évvel később, az elmúlt 15 évben sikerült újra összegyűjteni. Az ősi Egyiptomból a film az 1800-as évekbe ugrik, bemutatva azokat a hihetetlen eseményeket, melyek során a 19. század végén megtalálták azt a sírhelyet, mely 40 királyi múmiát rejtett, köztük Egyiptom 12 uralkodóját. Köztük a három leghatalmasabb fáraót: a legendás II. Ramszeszt, apját I. Széthit, és fiát. Korábban egyetlen fáraó múmiáját sem találták meg! Sokak szerint ez a legjelentősebb régészeti lelet – Howard Carter csak négy évtizeddel később találta meg Tutanhamon érintetlen sírját.

Egyiptom fáraóinak múmiái minden kor számára mást jelentettek. Az ókorban élők számára a túlvilági létbe vetett hit forrásai voltak, a sírrablóknak a jólét forrásai, a régészeknek a tudás forrásai, a kutatóknak pedig olyan genetikai forrásként szolgálnak, mely az orvostudományt segíti.

A mozilátogatóknak pedig a szórakoztató ismeretszerzést jelentik ezek a múmiák, melyet az egész család egyedülálló IMAX® 3D formátumban élvezhet!

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Mummies: Serets of the Pharaohs | Műfaj: magyarul beszélő ismeretterjesztő 3D film | Rendező: Keith Melton | Játékidő: 40 perc | Zene: Sam Cardon | A film forgalmazója: Cinema City | Hazai mozi bemutató:2010. október 14. | Főszereplők: Bob Brier, PhD.: egyiptológus, Angelique Corthals, PhD.: Ősi DNS tudós, Zahi Hawass, PhD.: egyptomi régész | Weboldal: www.mummiesfilm.com

[iframe width=”600″ height=”371″ src=”http://www.youtube.com/embed/39o5mZhL6-0″]

Múmiák 3D – A Fáraók titkai IMAX 3D Trailer

[nggallery id=119]