A német doktor, mozi poszter1960. Egy argentin hegyi település kis hoteljébe új vendég érkezik. A férfi orvos, aki hamar összebarátkozik és bizalmába férkőzik a szállót vezető, német nyelven is beszélő család tagjaival. Miközben a doktor a kis közösségben igyekszik szaktudását hasznosítani, érdeklődése egyre inkább a házaspár kislánya felé irányul. A környék lakói mit sem sejtenek arról, hogy a német doktor nem más, mint a második világháború egyik legveszélyesebb náci háborús bűnöse, Josef Mengele, aki auschwitzi emberkísérleteit álnéven, hazájától messze és évekkel a világégés után is folytatná. A továbbra is a genetikai kísérletek és az ikerjelenségek megszállottjaként működő Mengele azonban nem lehet biztonságban, a Moszad ugyanis Rudolf Eichmann kézre kerítése után az ő levadászásával folytatná a történelmi igazságszolgáltatást, és hamarosan a férfi nyomára akadnak.

A 2013 májusában a világ legrangosabb seregszemléjén, az A-kategóriás Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard versenyszekciójában bemutatkozó A német doktor megrendítő megtörtént eseményeket dolgoz fel. Bár Jozef Mengele dél-amerikai bujdosását találgatások és mítoszok veszik körül, argentin tartózkodása viszonylag jól dokumentált. Most, a Magyarországon is hatalmas népszerűséggel vetített Vad angyal főszereplőjével, Natalia Oreiro-val készült mindvégig feszült történelmi dráma, amely bővelkedik izgalmakban és fordulatokban. A német doktor nem kevesebb, mint 16 kategóriában verseng az Argentin Filmakadémia év legjobb argentin alkotásainak járó díjaiért, és az alkotás Argentína hivatalos Oscar- és Golden Globe-nevezettje a legjobb külföldi film kategóriában. A filmmel egy időben, azonos címen jelenik meg az eredeti regény magyar nyelven az Európa Könyvkiadó gondozásában.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Wakolda | Műfaj: feliratos argentin-francia-spanyol-norvég dráma| Rendező: Lucía Puenzo | Játékidő: 93 perc | Zene: Andrés Goldstein, Daniel Tarrab | A film forgalmazója: Vertigo Média Kft. | Hazai mozi bemutató: 2014. január 30. | Szereplők: Natalia Oreiro, Àlex Brendemühl, Diego Peretti | Korhatár: 12 Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott (III.)

A német doktor feliratos előzetes

[youtube]http://youtu.be/E2q572zNxNA[/youtube]