Pokoli-futam-poszterMichael, a volt fegyenc megszegi a feltételes szabadlábra helyezés feltételeit, hogy meglátogassa volt feleségét, akit 5 éve nem látott. Késésben van, a reptéri autókölcsönzőnél pedig egy áramszünet miatt elkeveredik a foglalása.

Végre vezet. Egy telefon pittyeg. Nem az ő telefonja. Egy telefon a bérelt autó kesztyűtartójában. Talán valaki véletlenül otthagyta.

Miközben a dugóban áll, Michael benyúl az ülése alá, és a kezébe akad valami.

Lassan kihúzza – egy fegyver. Vészjóslóan néz ki. Az a fajta fegyver, amivel embereket ölnek.

A telefon csöng. „Vissza kellett volna jeleznie, hogy megkapta az üzenetet.” Michael valami magyarázatfélét motyog, arról, hogy ez nem az ő telefonja, és hogy elkeveredett az autófoglalása. „Katt”. A telefon elnémul.

Michael nem engedheti meg magának, hogy belekeveredjen valamibe. Fogalma sincs, mit csináljon az autóban talált fegyverrel. Csapdahelyzet.

A telefon újra csöng. A hang most barátságosabb, elmagyarázza, hogy Michael rossz autót kapott, azt egy beépített zsarunak szánták. Michael megkönnyebbül, hogy mégsincs bajban. A detektív pontos utasításokat ad neki, hol tegye le a kocsit és szálljon át egy másik járműbe.

Michael eltéved, a kocsi elakad egy hepehupás földúton. Michael azzal küzd, hogy kiszabadítsa az autót egy gödörből, ezért nagy gázt ad.

A kocsi kiugrik a gödörből. De ettől a hátsó ülés előrecsúszik – és valami kigurul a csomagtartóból! Egy nő, összekötözve, bekötött szájjal.

Eloldozza. A nő gyenge, de egyértelmű számára, hogy Michael nem jelent számára veszélyt. Ezért elmondja neki, hogy elrabolták, mert egy nagy jelentőségű korrupciós tárgyaláson kellene tanúskodnia. A vallomása nélkül a vád semmire sem megy.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Vehicle 19 | Műfaj: szinkronizált amerikai thriller | Rendező: Mukunda Michael Dewil | Játékidő:  85 perc | Zene: Daniel Matthee, James Matthes| A film forgalmazója: Big Bang Media | Hazai mozi bemutató: 2013.április 18. | Főszereplők:  Paul Walker, Naima McLean, Gys de Villiers | Korhatár: 12

[youtube]http://youtu.be/6REz1QR7ofQ[/youtube]

Pokoli futam / Vehicle 19 (2013) magyar feliratos előzetes