Ma koradélután kihirdették a 92. Oscar-díjátadó jelöltjeit. A teljesen őrült filmeket jegyző dél-korai rendezőfenomén, Bong Joon-ho semmihez sem hasonlítható éjsötét vígjátékát, az Élősködőket összesen hat kategóriában jelölték a világ legrangosabb filmes elismerésére: versenybe száll a legjobb film, a legjobb idegen nyelvű film, rendezés, eredeti forgatókönyv, vágás és látvány kategóriákban. A díjátadóra február 9-én kerül sor. A film már látható a hazai mozikban.

Ki-tek és családja mindig a könnyebbik utat választja. Irigykedve nézik a Pak család fényűző életmódját, és ördögi tervet eszelnek ki, hogy a közelükbe férkőzzenek. Azonban természetesen semmi sem a családfő tervei szerint alakul.

Élősködők
Élősködők, Fotó: Mozinet

Két évvel az Okja után Bong Joon-ho legújabb filmje is a patinás Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be, ahol ezúttal elnyerte a fesztivál legfontosabb díját, az Arany Pálmát. Az Élősködők azóta elsöprő nemzetközi siker lett: világviszonylatban átlépte a 130 millió dolláros bevételt, egyben a 2019-es év legnézettebb nem angol nyelvű filmje az észak-amerikai piacon.

92. OSCAR 2020 – Jelöltek teljes listája