Február 11.  Ez az a nap, amit még a Valentin-napnál is jobban vártunk, hiszen ezen a szent és felejthetetlen napon került a hazai mozik vásznára a Marvel legújabb produkciója, a Deadpool. Úristen! Hol is kezdjem? Deadpool a képregényekben az X-men csapathoz tartozik és már láthattuk a Farkas előzményfilmben megjelenni, igaz elég szótlan szerepe volt. Ezt a förtelmes hibát a készítők próbálták minél előbb orvosolni és a karakter megformálója, Ryan Reynolds kezdeményezésére csináltak Deadpoolnak egy saját eredet-filmet, amiben megismerhetjük az igazi énjét.

Deadpool_jelenetfoto (3)

Deadpool, azaz Wade Wilson egy laza bérgyilkos, aki hamar megtalálja élete szerelmét egy örömlány személyében, ám boldogságuk nem tart soká, mert kiderül, hogy Wade rákbeteg. Szomorú iszogatások közben egy gyanús, öltönyös férfi azt mondja Wilsonnak, ők tudnának segíteni a baján, mi több, természetfeletti képességekkel is felruháznák. Kis betegünk hallani sem akar róla, de nem akarja kedvesét összetörve látni, ezért úgy dönt vállalja a kockázatot. A műtét annyira jól sikerül, hogy Wade halhatatlan lesz, ám a csinos pofikáját elvesztette, ezért nem mer visszamenni szerelméhez és üldözi a gonoszt, aki újra macsót tudna varázsolni belőle.

Deadpool_jelenetfoto (9)

Az igazság az, hogy nincs mit tenni. Ha Marvel rajongó vagy, indulás a legközelebbi moziba, mert imádni fogod ezt a filmet a nagy elvárások ellenére is. A vágások jók, a koreográfia és a zene szuperül passzolnak egymáshoz, a forgatókönyv pedig egyszerűen zseniális. Még egy szuperhős-paródiaként is felfoghatjuk, mert Wade rossz fiú és állítása szerint örökre az is marad. Megveti a nagy, erkölcsös és igazságosztó hősöket, de ezt ki is fejti a filmben Kolosszusnak.

Érdekesség, hogy Stan Lee megint feltűnik a filmben, de nem áruljuk el, hogy mit játszik maradjon csak titok.

Igazából a filmet a főszereplő színész, Ryan Reynolds viszi el a hátán. Laza, huncut és fenomenális aranyköpéseinek nincs párja. Tökéletes a szerepre és azt hiszem ő maga is egy húron pendült a karakterrel. Őszintén, magát a filmet is elég lazán vették az alkotók, de még így is sikerült egy komplex karaktert faragni Deadpool-ból.

Deadpool_jelenetfoto (11)

A Marvel filmek karakterei kissé közhelyesek lehetnek, ám ettől függetlenül mindenki imádja őket, hiszen megformálóik mind rendkívül tehetségesek és szuper dögösek. Ezért is a történet főleg a karakterek közti kapcsolatra és a forgatókönyvre épül. A cselekmény alapjaiban mindig ugyanaz és ez valószínűleg nem is fog változni. A szereplők viszont igenis változnak a történések hatására, ami legjobb módszer arra, hogy egyre több filmet készíthessenek. A Marvel filmek másik nagy trükkje a filmek közötti kapcsolat, illetve átmenet, ami nagyon látványos és csak még jobban kibővíti a Marvel univerzumot. Ez egy hatalmas munka és sokszor ejtenek ezzel kapcsolatban hibákat is, de ez a rajongókat nem zavarja.

A Deadpool viszont kicsit más. Nem túlzás, ha azt mondom, hogy az eddigi legjobb Marvel produkció került idén a mozikba. Igaz, hogy a mellékszereplők közül egyik se fontos vagy lebilincselően jó, de nincs rá szükség, mert a főszereplő minden figyelmünket leköti. A forgatás mindössze 48 napig tartott és az utolsó nap Reynolds a jelmezében hagyta el a stúdiót.

A szinkrontól sokan tartottak, mert a főszereplő hangja, Nagy Ervin már Thornak ajándékozta csodás orgánumát és furcsa volt, hogy két szuperhőst is ő szinkronizál, ám sikerült bebizonyítania, hogy más karakternek más hangszín dukál. A magyar szinkron kiemelkedően jó!

Ha már úgyis Valentin-nap van, menjetek el moziba és ne valami nyálas romantikát nézzetek, mert a Deadpool alapjaiban a szerelemről is szól, úgyhogy kedves párkapcsolatban élők: irány a mozi!