Gyalog Galopp (Monty Python and the Holly Grail)

színes szinkronizált/feliratos angol film, 1975

Digitálisan felújított változat!

Minden idők legfontosabb filmje!

Emberöltőnként csak egy olyan film születik, amely átírja a mozifilmek történelmét, és annyira nagyhatású, valamint példamutató, hogy még a nézők életét is gyökeresen megváltoztatja!

Egy film, ami… ami… egy film…

A film, ami a mai napig érezteti hatását: a szállóigékké vált idézetek a popkultúra szerves részévé váltak, stílusa pedig az évek alatt számtalan követőre talált, többek között Magyarországon is.

Rendezte: Terry Gilliam, Terry Jones

Főszereplők: Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin

Forgalmazza: Pannónia Szórakoztató kft.

DCP, 2K, 2D, 90 perc

Január 21-től a Corvin moziban – a klasszikus magyar szinkronnal!

Január 28-tól a Toldi és a Tabán artmozikban – feliratosan!

Gyalog Galopp-film

A Pannónia Szórakoztató Kft. bemutatja az angol abszurd humor legismertebb képviselője, a Monty Python társulat 40 éve készült Gyalog galopp című filmjét!

Artúr, a britek királya (Graham Chapman) azt a feladatot kapja Istentől, hogy kutassa fel a Szent Grált. Egy ilyen horderejű küldetés kooperatív munkát igényel, ezért Artúr maga köré gyűjti Albion (fél)tökös lovagjait, Sir Bedevere-t, a tudóst (Terry Jones), a szűzies Sir Galahadot (Michael Palin), a bátor Sir Lancelotot (John Cleese) és Sir Robint (Eric Idle), aki nem olyan bátor, mint Sir Lancelot. A Kerekasztal lovagjai felkerekednek hát, hogy megannyi kalandot átvészelve begyűjtsék a menő poharat.

Nézzétek újra a filmet moziban – most először! Ha meg még nem láttad, nézd meg most először! Vagy nézd meg újra, először azóta, hogy legutóbb láttad!

Gyalog galopp – ismét a mozikban! Most először – a legutóbbi alkalom óta.

Előzetes a 40. évfordulóra:

Gyalog galopp