Géczy Dávid rendező A győztes című filmjét beválogatták az Odense International Film Festival versenyfilmjei közé.

a_gyoztes

Hans Christian Andersen szülővárosában, a dániai Odense-ben megrendezett fesztivál dán és nemzetközi versenyszekcióban mutat be rövidfilmeket. Az ország legrégebben alapított fesztiválját a Dán Filmintézet közreműködésével szervezik. „Oscar előválogató” fesztivál, mely azt jelenti, hogy a fődíj győztese a rövidfilmes Oscar-díj előválogatására kap belépőt.
A győztes a fiatalság elvesztéséről szól. Melankolikus mementó egy úszómesterről, aki minden nap újra és újra éli fiatal napjait egy ábránd segítségével.

Főszereplők: Lukáts Andor és Kamarás Iván.
Operatőr: Farkas Dániel.
Producer: Skrabski Fruzsina.
Rendező: Géczy Dávid
A film a Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával készült.
Werkfilm:

Díjat nyert az A kéz élete című kísérleti film a Tracce Cinematografiche Film Fest-en. A filmet Borsody István és Kiss Sándor rendezte.
A kísérleti kisjátékfilm az életet mutatja be a kéz perspektíváján keresztül. Megható és megrázó alkotás, mely az aprónak és jelentéktelennek gondolt események, pillanatok szépségére és fontosságra szeretné felhívni a rohanó világban élő nézők figyelmét.
A Rómától mintegy egy órányira fekvő tengerparti kisvárosban, Nettunoban kerül megrendezésre a Tracce Cinematografiche Film Fest. 1567 nevezett kisfilmből 100 került idén vetítésre. Az összesen három különböző kategóriában versenyező alkotások közül az A kéz élete a fesztivál különdíját nyerte el.

Producer: Skrabski Fruzsina.
Rendező: Borsody István, Kiss Sándor
A film a Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával készült.
Honlap: http://mecenatura.mediatanacs.hu/adatlap/205/A_kez_elete”