Ultra HD 4K-ban csodálhatjuk meg az itáliai művészgéniusz legnagyobb műveit – a Codex Atlanticustól Az utolsó vacsoráig

Lenyűgöző dokumentumfilm készült minden idők leghíresebb polihisztoráról

Ha élőben lemaradt, most a moziban bepótolhatja – lenyűgöző kiállításfilm a zseniális Da Vinciről

LeonardoAmrosianaHIGHTęGiovanniHanninen-1865

Leonardo Da Vinci ‑ A lángelme Milánóban

A Leonardo Da Vinci munkásságának szentelt tárlatról lenyűgöző dokumentumfilm készült, melyben a kiállítás kurátora, Pietro Marani és további neves Leonardo-szakértők – többek közt M. Teresa Fiorio – egy olyan lélegzetelállító történetet tárnak elénk, amely merőben új perspektívákat nyithat meg mindazok számára, akik érdeklődnek a festő, szobrász, tudós, anatómus, botanikus és építész Leonardo munkássága iránt.

A filmben bemutatott kiállítás hat évnyi kitartó munka eredményeként tárul elénk, és elsősorban a két vezető Leonardo-szakértő, Pietro Marani és M. Teresa Fiorio keze munkáját dicséri. A 12 részre osztott expo tudományos lelkiismeretességgel követi végig mindazokat a szerteágazó ösvényeket, amelyeket e polihisztor-lángelme bejárt: vagyis foglalkozik a rajzolás alapelveivel, a természet és a tudomány szerepével, a művészetek összehasonlításával, és felfedezi a valaha élt egyik legnagyobb művész életét és munkásságát.

A Leonardo da Vincinek szentelt nagyszabású 2015-ös milánói művészeti év nyomdokain haladva a Mester életművének legszakavatottabb ismerői kalauzolják végig a nézőket a művész bámulatos munkásságán, és segítségükkel a valaha élt egyik legnagyobb művész életének és műveinek történetébe és rejtelmeibe nyerhetünk betekintést. Mindezt ráadásul a 4K technológia erejével megtámogatva élvezhetjük.

LonardoDaV

A világ minden tájáról származó festményeket és több száz rajzot felvonultató kiállítás mellett a film Leonardo Milánóban készített munkáit is bemutatja, így többek közt megcsodálhatjuk Az utolsó vacsorát, Leonardo rajzainak és írásainak legnagyobb gyűjteményét, a Codex Atlanticust, és felfedezhetjük valamennyi olyan területet, amelyen a Mester jelentőset alkotott, és e területek legjelentősebb műveit; továbbá a Museo della Scienza e della Tecnologia-ban kiállított merész találmányait is szemügyre vehetjük. A film ezen túl olyan izgalmas, mindeddig a nagyközönség számára ismeretlen helyekre is elvezeti a nézőket, mint Leonardo milánói szőlőskertje, amelyet a közelmúltban a DNS-technológiának köszönhetően sikerült új életre kelteni. Ez az izgalmas kert olyan háttérsztorikat és titkos történeteket fed fel a Mester életéből, mint például zavaros kapcsolatát nagyhatalmú és bőkezű mecénásával, Ludovico Sforza herceggel, valamint a Salaìként (a „Gonosz”-ként) is ismert kedvenc tanítványával és örökösével, Gian Giacomo Caprottival.

A kiállítást bemutató lenyűgöző dokumentumfilmet hazánkban a Pannonia Entertainment forgalmazza, és május 5-től láthatjuk a magyar mozikban.

Leonardo Da Vinci – A lángelme Milánóban előzetes

https://youtu.be/mFjcXzRKY-I