Új-Mexikóban valami készül. A tervek szerint a híres (és hatalmas) Albuquerque Studiosban május 4-én munkához lát A Függetlenség Napja 2. stábja, hogy az USA-ban 2016. június 24-re tervezett bemutatóra az alkotók alaposan elpusztíthassák a világot. A Függetlenség Napja húsz évvel ezelőtt új fejezetet nyitott a megaköltségvetésű filmek történetében: az alkotók ígérete szerint a folytatás eddig elképzelhetetlen szintre emeli majd a látványosságot.

A fuggetlenseg napja-film

Az űrből érkezett támadók lelőtt gépeinek segítségével a földi nemzetek különleges haditechnikára tettek szert. Sejtették, hogy a bolygónk inváziójára érkezett, elüldözött jövevények egyszer visszatérnek, ezért összefogtak, és különleges védművet vontak a Föld köré. De a támadók soha nem látott haditechnikával és elképesztő méretű hadsereggel jönnek vissza. Újabb rohamra készülnek, és csak néhány bátor férfi és nő állíthatja meg a teljes pusztulást…

A főszerepet Liam Hemsworth (Éhezők viadala) és Charlotte Gainsbourg (A nimfomániás) játssza. Az előző rész szinte összes fontos színésze visszatér: Jeff Goldblum, Vivicia A. Fox, Bill Pullman, Judd Hirsch is újra harcba száll. A producerek sem kezdők a katasztrófaműfajban: Dean Devlin, Roland Emmerich és Harald Kloser fog össze, a rendező természetesen ismét a nagy műfaj egyik legnagyobbja: Roland Emmerich.