Magyarországra is megérkezett a Delfines kaland 3D (Dolphin Tale, hazai bemutató: október 20.) című film és vele a különleges, igaz történet, amelynek hőse megváltoztatta sok fogyatékkal élő ember életét. Az október 16-án délután zajló gálavetítést azt tette kivételessé, hogy a meghívottak a Suhanj! Alapítvány javára adakoztak. A vetítés végére a helyszínen összegyűlt adományokból, és az internetes előrendelésekből megközelítőleg összegyűlt egy 800 ezer forintos, speciálisan kialakított aktív – sportolásra, mozgásra alkalmas – kerekesszék ára.

A teltházas bemutatón – melynek háziasszonya a Suhanj! Alapítvány egyik vezetője, a film szinkronmunkájában is részt vállaló Kovács Patrícia valamint Pásztory Dóra, kétszeres paralimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok úszónő volt – számtalan híresség is megjelent. Gyerekével, családjával együtt érkezett Árpa Attila, Várkonyi Andrea, Bchkor Gábor, Azurák Csaba, Tornóczky Anita, Kiss Gergõ. Giorgio édesanyját, Kárász Róbert lányait Patai Anna a szüleit hozta el a vetítésre, hogy megismerkedjenek Winter történetével, aki az újrakezdés, a remény szimbóluma, és ami napig a Clearwater Marine delfinárium sztárja.

– Nagyon örülök, hogy sok kisgyerek volt a vetítésen, mert biztos van köztük olyan, aki most szembesült először fogyatékos emberekkel – mondta a vetítés után Pásztory Dóra –, és a film segítségével nem félelem, hanem egy pozitív érzés köti majd őket a témához. Winter, a delfin Magyarországon is hatalmas sztár lesz, ebben egészen biztos vagyok.

A Delfines kaland 3D vetítése nagy sikert aratott: a filmet a végén megtapsolták a nézők, adományaik pedig a mozgás öröméhez segíthetnek olyanokat, akik – a filmbeli delfinhez hasonlóan – saját erejükből akarják, de kemény küzdelem árán képesek újra élvezni a mozgás örömét.

[nggallery id=206]

IC Press