A Viszkis

A Viszkis

A 90-es évek hírhedt bankrablója. Ambrus Attila nehezen telt, problémás erdélyi gyerekkor után Magyarországra érkezik, ahol lépten-nyomon azt látja, hogy csak az „számít”, akinek pénze van. Neki nincs, ezért úgy dönt elveszi. Milliókat rabol és nagylábon él, mintha nem volna holnap. Közben folyton nyomában a rendőrség és nyaka körül egyre szorul a hurok. A sorsát végül ő sem kerülheti el…

Kata, a barátnő

Gazdag szülők, jó egyetem, fényes jövő. Kata elé tálcán kínálja az élet a biztonságot, a nyugodt életet. Ő mégsem ezt az utat választja, amikor beleszeret Attilába. Okos, vagány nő, aki szeretne túlmenni a saját határain, lázadni a szülők ellen, kicsit rossz lány lenni, de, akit a pénz, a bármit megkaphatok érzése is bűvöletbe ejt.  Az igazi kérdés csak az, hogy mi vonzza őt Attilához és a szerelméért meddig hajlandó elmenni?

Bartos László, a zsaru

Sem nem Columbo, sem nem Derrick vagy Harry Hole. Szívós, keményen dolgozó, a puzzle darabkákat egyesével a helyére pakoló, kávé és cigi függő zsaru, aki A Viszkissel kel, és fekszik. A munkája az élete, minden más romokban áll körülötte. Ha elfogja, leülteti és megtöri a hírhedt bankrablót, akkor úgy érzi, hogy valamit mégis sikerült elérnie, van mire büszkének lennie. Ez a karrierje legfontosabb ügye, amit nem hibázhat el.

Géza, a bűntárs

Ha A Viszkis az ész, akkor ő az erő. Csak a könnyen megszerezhető forintkötegeket látja maga előtt, és semmi nem számít neki, hogy azokat meg is kapja.  Mindig, mindent azonnal és gyorsan akar. Forrófejű bűnöző, aki elfogadja, hogy Attila a főnök, mert vele tuti a „buli” és dőlnek hozzá is a milliók. Épp ezért a végsőkig kitart mellette, még ha az az utolsó óra előbb is jön el, mint azt gondolná.