A majmok bolygója lázadás, film plakátAz ember elbizakodott állat: azt hiszi, nincs versenytársa, és örökre ura maradhat saját vadászterületeinek. Pedig téved: a természet készen áll a visszavágóra, és még mindig könnyedén győzhet.

Egy titkos San Franciscó-i kutatólaboratóriumban majmok agyával kísérleteznek, és a tudósok egyre intelligensebb csimpánzokat hoznak létre. Egészen addig, míg az egyik – a legjobban sikerült – teremtményük, Caesar meg nem elégeli a rabságot, fel nem lázítja sorstársait és élükre állva ki nem szabadul a szigorúan őrzött, a világtól elzárt intézményből.

A majmok bebizonyítják, hogy emberszabásúak: háborújuk kíméletlen, ravasz és nem tudni, hol a határa. Az ember vesztésre áll…

A rendkívül látványos, legfejlettebb technológiával készült izgalmas sci-fi a legendás Majmok bolygója-történet előzményeit mutatja be James Franco, a gyönyörű Freida Pinto (Gettómilliómos), John Lithgow, és a Harry Potter-filmekből már jól ismert Tom Felton főszereplésével. 

Érdekességek

Ez a mozitörténet első olyan élőszereplős filmje, amely egy érző, értelmes állat szempontjából készült el. Az emberi tulajdonságokkal rendelkező csimpánz tervez, szervez és végül egy lázadás élére áll – és közben a nézők azonosulhatnak vele. Az Avatar elkészítése során kifejlesztett, és azóta továbbfejlesztett technológia nélkül mindez elképzelhetetlen lett volna.

Andy Serkis (A Gyűrűk Ura-trilógia, King Kong) közreműködése szintén nagyon sokban hozzájárul a film kivételességéhez: a színész különleges tehetséggel, hatalmas átéléssel és aprólékos pontossággal játszotta Caesart, a lázadó majmot a Motion Capture technika érzékelői számára. 

A filmtörténet azért is fel fogja jegyezni A majmok bolygója – Lázadás-t, mert korábban soha nem készült még mozgásérzékelős trükkfelvétel külső terepen – eddig ez kizárólag a stúdió védett falai között volt lehetséges, ahol minden körülmény szigorúan kontrollálható. Ezúttal viszont a majmokat játszó színészek – élükön Serisszel – a többi színésszel együtt hozták létre a jelenetet: így leomlott a vizuális effektus és a színészet közötti határ, lehetségessé vált az emberekkel tökéletesen együtt játszó, érzelmeket kifejező majmok szerepeltetése a vásznon – megszülethetett ez a különleges, izgalmas, mégis hihető film.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Rise of The Planet of The Apes | Műfaj: amerikai akció sci-fi | Rendező: Rupert Wyatt | Játékidő: 106 perc | Zene: Patrick Doyle | A film forgalmazója: Intercom | Hazai mozi bemutató: 2011. augusztus 18. | Főszereplők: James Franco, Tom Felton, John Lithgow, Andy Serkis | Weboldal: www.apeswillrise.com | Facebook: A majmok bolygója – Lázadás

A majmok bolygója – Lázadás szinkronizált magyar nyelvű előzetes

A majmok bolygója: Lázadás – ROLAND STUDIO HD magyar bemutató

[scg_html_vizszintes_vonal]

[nggallery id=105]