Szerelem_orokseg_portugal_plakatMaria és José Ribeiro 30 éve élnek egy párizsi társasház földszinti lakásában. A Portugáliából emigrált házaspárt és gyerekeiket mindenki nagyon kedveli a környezetükben, Maria megbízható bejárónőként, José pedig szakképzett mesteremberként dolgozik. Szerényen élnek, de megbecsült tagjai a társadalomnak, és bár a gyerekek szinte franciának érzik magukat, a szülők néha még nosztalgiával gondolnak a portugál évekre. Egy nap aztán váratlan gazdagság hullik az ölükbe egy portugál örökség formájában. A hatalmas pénzt érő gazdaságot és borászatot viszont csak akkor kaphatják meg, ha végleg oda is költöznek. És miközben a család gazdagsága és az ezzel járó költözés lehetősége felett igyekszik titokban tipródni, apránként mindenki megtudja a környezetükben költözési szándékukat, és a legkülönfélébb eszközökkel és módszerekkel igyekeznek rávenni a családot a maradásra. A fizetésemelés és jobb munka pedig a legkevesebb, amit a barátok és kollégák ígérnek a meglepett házaspárnak, akiknek egyre nehezebb meghozniuk a kezdetben könnyűnek tűnő döntést.

A Szerelem, örökség, portugál szívmelengető vígjáték, amely egy többgenerációs család mulattató kalandjairól, egy gazdagságra vágyó família hatalmas szerencséjéről szól. Ruben Alves filmje humoros helyzetek sokaságával teszi fel a kérdést, hogy valóban a pénz jelenti-e az igazi boldogságot és egy egyszerű család tud-e kezdeni valamit a váratlan vagyon kínálta új lehetőségekkel. A legutoljára Michael Haneke Szerelem című drámájában látható Rita Blanco és a többek között a Halálos iramban: Ötödik sebesség és Desperado című produkciókban is szereplő Joaquim de Almeida az év egyik legnagyobb francia vígjátéksikerében romantikázik.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Le cage dorée | Műfaj: feliratos, francia-portugál vígjáték | Rendező:  | Játékidő: 90 perc | Zene: | A film forgalmazója: Vertigo Média Kft. | Hazai mozi bemutató: 2013.07.25. | Főszereplők: Rita Blanco, Joaquim de Almeida, Roland Giraud, Chantal Lauby | Korhatár: 12

 Szerelem, örökség, portugál magyar feliratos előzetes