Horváth Mihály emailben küldött nekünk néhány képet, amelyek sokunknak ismerős lehet, hiszen a képek mindegyike valamely mozifilmből kiragadott jelenetet tartalmazza. Misi különös módon próbált meg belebújni a filmes karakterek bőrébe: a képeket átszerkesztve maga is a filmek szereplőjévé vált, azaz a „saját képére formálta őket”.

„Az ötlet kiindulópontja néhány évvel korábbra tehető, emiatt pár mondatban magamról is írok, az érthetőség kedvéért.

Hangtechnikusi szakon végeztem sulit, ez idő alatt kedveltem meg igazán a filmek világát; kellett készítenünk szinkronvágást, sound design-olást, rádiójátékot, ezzel párhuzamosan egy kerületi rádióban voltam gyakornok, ahol egy filmekkel foglalkozó műsorban segédkeztem. Majd később vállaltam statiszta szerepeket és volt szerencsém látogatást tenni egy szinkronstúdióba is (Mafilm), és kicsit belenézni a munkafolyamatokba. Ezután hobbi szinten és autodidakta módon nekiálltam a Photoshop-ban garázdálkodni. Online tutorial videókból és írott anyagokból tanulgattam, eleinte egyszerűbb feliratokat szerkesztgettem, majd jöttek a pólógrafikák, zenekari plakátok, személyre szabott Jagermeister, stb…

Egy ponton beugrott, hogy a megtanult praktikákkal talán filmes figurákat is lehetne készíteni, jobb híján magamból. :) Aztán sorban jutottak eszembe a karakterek, amiket (többé-kevésbé) sikerült is összehoznom. Időigény tekintetében mindegyik más, átlagban körülbelül egy-két nap telik el az ötlet és a megvalósulás között.

Nagyjából ennyi a dolog lényege, szeretek különböző kreatív dolgokkal foglalkozni, azon belül is képi és/vagy hangi területen.”

Misi

Továbbra is keressük a tehetséges művészlelkeket! Ha kreatív embernek tartod magad és te is készítesz valamilyen kézműves terméket, rajzokat, festményeket, bármit, aminek köze van a mozi világához, küldj egy rövid képes bemutatkozót nekünk emailben és Misi alkotásaihoz hasonlóan a te munkádat is megjelenítjük a mozinezo.hu oldalon! Amennyiben a képek mellé írsz néhány mondatot magadról és a képeken látható munkáidról, a bemutatkozódban akár videót is megjelenítünk! Várjuk emailedet!