Címke: CineFest

Hongkongi filmcsokor a CineFesten

Az ázsiai filmek rajongóinak jó hír, hogy az idei CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon hat hongkongi alkotás látható. A világ filmgyártásában Hongkong régóta magas színvonalat képvisel, és a nézők most nem csak betekintést nyerhetnek a rendkívül színes művészetükbe, hanem találkozhatnak a levetített filmek szereplőivel is.

Olvass tovább

NEO koncert a CineFest új szabadtéri helyszínén

Szeptember 1. és 9. között a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál idén új helyszínnel bővül: a Művészetek Háza három (Pressburger-, Uránia- és Béke-terem) és a Miskolci Csodamalom Bábszínház egy vetítőterme (Zukor-terem) mellett szabadtéri mozinak és koncerteknek ad otthont a Csengey-kert.

Olvass tovább

Cannes, Hongkong, Dél-Korea és magyar filmek:íme a Kitekintő válogatás programja!

Szeptember 1. és 9. között a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Kitekintő szekciója két magyar remekművel, továbbá Cannes nyitófilmjével – amely egyben a CineFest nyitófilmje is – és Arany Pálma-díjasával vár. A Hongkongi Nemzetközi Filmfesztivál jóvoltából ugyancsak ebben a szekcióban hat kiemelkedő hongkongi alkotás látható, továbbá három dél-koreai mozi segít elmerülni a kortárs ázsiai mozi legkiválóbb darabjaiban.

Olvass tovább

Az idei Arany Medve-díjas és Velence egyetlen magyar filmje a CineFesten

A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál legfontosabb díját, az Arany Medvét elnyerő Alcarràs, és Grosan Cristina, A legjobb dolgokon bőgni kell rendezőjének a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál programjába beválogatott új filmje (Hétköznapi kudarcok) csak két kiragadott cím az idén szeptember 9. és 17. megrendezésre kerülő CineFest Kitekintő szekciójának filmjei közül.

Olvass tovább
  • 1
  • 2