2 nap Párizsban, film plakát
Eredeti cím:Deux jours a Paris
Műfaj:feliratos francia-német romantikus vígjáték
Rendező:Julie Delpy
Zene:Julie Delpy
Játékidő:96 perc
A film forgalmazója:Budapest Film
Hazai mozi bemutató:2008. április 10.

A film leírása

A New York-ban élő francia fotós, Marion és amerikai barátja, Jack európai vakációjukról hazafelé tartva megállnak Párizsban a lány szüleinél, hogy felvegyék a macskájukat. A következő két napban kiderül, hogy próbára teheti-e a kapcsolatukat a Velencében szerzett gyomorrontás; a nyelvi korlátok és kulturális különbségek; a bohém szülők közeli és túl intenzív jelenléte és nem utolsó sorban az ex-barátok Szajnaként kígyózó sora. Az enyhén neurotikus Jack úgy érzi, mintha egy másik bolygón járna, idegen élőlények között, a nyúlevők és a szexuális szabatosság földjén. És lassan megszületik benne a megdöbbentő felismerés: az ő barátnője is egy közülük.

A film játékosan és szellemesen idézi meg a párkapcsolatok visszatérő örömeit és konfliktusait, mesteri szintre emelve a vitatkozás művészetét.

July Delpy a 90-es években a Mielőtt felkel a nap című filmmel robbant be a köztudatba, Ethan Hawke oldalán. Nemcsak színészi teljesítményét értékelték akkor, társ-forgatókönyíróként Oscar®-díjra is jelölték. A 2 nap Párizsban c. filmben nemcsak a női főszerepet játssza, ő írta a forgatókönyvet, rendezte és vágta a filmet, sőt a zenét is ő szerezte. Ezek után azon sem csodálkozhatunk, hogy filmbeli szüleinek szerepét saját szüleire bízta (remek döntés).

Korhatár besorolás:
Szereplők:Julie Delpy, Adam Goldberg, Marie Pillet, Albert Delpy
Legjobb idézet a filmből:
A film az IMDB-n:
Weboldal:www.2daysinparisthefilm.com

2 nap Párizsban előzetes