51-es Bolygó, film plakát
Eredeti cím:Planet 51
Műfaj:szinkronizált angol-spanyol animációs film
Rendező:Jorge Blanco, Marcos Martínez, Javier Abad
Zene:James Seymour Brett
Játékidő:91 perc
A film forgalmazója:Intersonic
Hazai mozi bemutató:2010. január 14.

A film leírása

Valami emberi közelít a bolygójukhoz………. MI!

Animált kaland a Shrek 1 és 2 forgatókönyvírójától.

Az 51-es bolygó zöld lakósai nyugodt (rendezett kiegyensúlyozott) életet élnek aranyos (kellemes szép) házaikban a külvárosi részben, gyerekeket nevelnek, kutyákat sétáltatnak…. A nyugodt hangulatot (idylka?) csak a földönkívuli inváziótól való félelem zavarja. A félelmeik egy napon valóra válnak….

Charsles „Chuck“ Baker kapitány, a NASA űrhajósa, űrhajójával landol, sok-sok fényévnyi távolságra hazájától (otthonától ?). Úgy véli, hogy eljött a nagy pillanat, és o fedezett fel egy lakatlan bolygót. Csakhogy egy rövid pillanattal később észreveszi, hogy nemhogy nem o az első ezen a bolygón, de egyáltalán nincs itt egyedül. Egy kerti parti közepén landolt, épp amikor a kis zöld bolygólakók grilleztek. Chuck kapitány, ijedtében és zavarában a furcsa zöld lények láttán, menekülni kezd. Közben még több és több kicsi zöld szörnyecskébe botlik, ám ok is ugyanúgy meg vannak rémülve az idegennel való találkozástól mint ő.

Az egész 51-es bolygó készenlétben van, paranoiás GENERAL az ARMADAval együtt parancsot ad ki: elfogni és megsemmisíteni a „földönkívulit“ . Chuck elbújik a planetáriumban, melyben Lem – tizenhat éves, zöld benszülött kisegítőként (alkalmi munkás…. ?) dolgozik. Annak ellenére, hogy az első találkozásuk nem a legszerencsésebb, igazi barátokká válnak. Cucknak Lem segítségével el kell jutnia az űrhajóhoz, még mielőtt az elindul vissza a Földre… nélküle ……..

Korhatár besorolás:korhatár
Szinkronhangok:Széles Tamás, Haumann Petra, Görög László, Szente Vajk
Legjobb idézet a filmből:idézet ha van
A film az IMDB-n:link
Weboldal:www.sonywonder.com/planet51

51-es bolygó előzetes