A 100 éves ember mozi poszter
Eredeti cím:Hundraaringen som klev ut genom fönstret och försvann
Műfaj:szinkronizált svéd kaland-vígjáték
Rendező:Felix Herngren
Zene:Falko Duczmal, Max Knoth
Játékidő:114 perc
A film forgalmazója:ADS Service Kft.
Hazai mozi bemutató:2014. június 5.

A film leírása

Allan Karlsson (Robert Gustafsson – Négyféle barna, 2004) századik születésnapja közeleg és ennek megfelelően nagyszabású születésnapi zsúrt szerveznek neki a nyugdíjasotthonban, ahol idős napjait tölti. Allan, kora ellenére éleseszű, tisztában van a körülötte zajló eseményekkel, azonban a nemes alkalomból rendezendő buli hidegen hagyja: ünneplés helyett kimászik szobája ablakán és eltűnik. A nála lévő pénzből buszjegyet vásárol és egy szerencsétlen véletlennek köszönhetően egy pénzzel teli táska birtokosává válik. A táska létéről mások is tudnak, ezért az öregúr drogdílerek és a rendőrség célpontjába kerül.

Allen kalandjai azonban nem százéves korában kezdődtek. Menekülése közben visszaemlékezésekkel mutatja be élete legizgalmasabb, a XX. század történelmét befolyásoló pillanatait: hogyan került egy vacsorasztalhoz a jövendőbeli Truman elnökkel, hogyan stoppolt együtt Churchill-lel vagy éppen csónakázott Mao feleségével és gyűrte le gyalogszerrel a Himalája zord csúcsait.

Korhatár besorolás:
Főszereplők:Robert Gustafsson, Iwar Wiklander, David Wiberg
Magyar szinkron:Rudolf Péter, Takátsy Péter, Horváth Illés, Csuja Imre, Szilágyi Tibor, Szabó Győző, Barabás Kis Zoli, Zakariás Éva, Székhelyi József, Görög Laci, Vida Péter, Liptai Claudia, Fodor Tamás
Legjobb idézet a filmből:
A film az IMDB-n:A 100 éves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt IMDb

A film előzetese