a_burok_poszterAz Alkonyat-sorozat írója, Stephenie Meyer bestseller regénye alapján készült A burok, a közeli jövőben játszódik, amikor a Földet békés idegenek, a Lelkek foglalják el, és átveszik az irányítást az emberek elméje fölött. Az Oscar®-díjra jelölt Saoirse Ronan alakítja az utolsó emberi ellenállók egyikét, aki kétségbeesett küzdelembe kezd, hogy megmentse magát és szeretteit.

A burok a szerelem és az áldozathozatal története a közeli jövőben, amikor az egész emberiség sorsa veszélybe kerül. A Földet békés idegenek, a Lelkek foglalják el. A Lelkek átveszik az irányítást a legtöbb ember elméje fölött, testüket azonban érintetlenül hagyják, és beleköltözve buroknak használják.

A kevés emberi ellenálló egyikét, Melanie-t (Saoirse Ronan) elfogja a Hajtók egyike (Diane Kruger), akik az utolsó emberektől védik az új fajt. Kétségbeesett csata után Melanie testébe beleoperálnak egy Vándor nevű Lelket.

Vándort figyelmeztetik, hogy a heves érzelmek, a szenvedély és az élénk emlékek miatt nem könnyű egy emberben élni, ám van valami, amire nem számított: teste korábbi lakója nem hajlandó átadni az elméje fölötti uralmat.

A Hajtók üldözik Vándort, mert információkat akarnak kiszedni Melanie emlékezetéből, hogy hol lehetnek az emberi ellenállók, köztük Melanie szerelme, Jared (Max Irons), 11 éves öccse, Jamie (Chandler Canterbury), nagybátyja, Jeb (William Hurt), valamint Ian (Jake Abel), akibe Vándor bele fog szeretni. Erős akaratával Melanie azonban meggyőzi a vonakodó Vándort, hogy lépjen vele szövetségre, és együtt veszélyes küldetésre indulnak: meg akarják menteni Melanie családját és mindkettejük szerelmét.

A burok méltó folytatása Stephenie Meyer fantasztikus sikerű Alkonyat-könyveinek.

A burok 26 hétig állt a New York Times sikerlistájának élén, ami elgondolkodtató, érzelmes történetével már az egész világot meghódította. A sikeres könyv alapján a film forgatókönyvét Andrew Niccol (Gattaca, Lopott idő) írta, aki a filmet rendezőként is jegyzi.

Saoirse Ronan szerelmét a fiatal feltörekvő tehetség Jeremy Irons fia, Max Irons (A lány és a farkas) kelti életre, míg az idegenek egyik vezérének szerepében a gyönyörű Diane Krugert láthatjuk.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: The Host | Műfaj: amerikai sci-fi, thriller | Rendező: Andrew Niccol | Játékidő: 125 perc | Zene: Antonio Pinto | A film forgalmazója: Pro Video Film & Distribution Kft | Hazai mozi bemutató: 2013. március 28. | Főszereplők: Saoirse Ronan, Max Irons, Diane Kruger, Jake Abel, William Hurt | Korhatár: 12

[youtube]3Z-ONaHHpLA[/youtube]

A burok (The Host) 2013 – magyar feliratos előzetes (12E)