Eredeti cím:The Unbearable Weight of Massive Talent
Műfaj:amerikai film, vígjáték
Rendező:Tom Gormican
Zene:Mark Isham
Játékidő:105 perc
A film forgalmazója:Freeman Film
Hazai mozi bemutató:2022. május 12.

A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya film leírása

A főszerepben: Nick Cage… Az Ál/Arc, A szikla, a Con Air ikonikus sztárja, Nick (Nicolas Cage), hogy kilábaljon a pénzügyi csődből, elfogad egy 1 millió dolláros ajánlatot. Csak annyit kell tennie, részt vesz egy dúsgazdag rajongója, Javi (Pedro Pascal) születésnapi partiján, és pár napot együtt lógnak Spanyolországban. Nick egyre jobban ráhangolódik Javira: a két cimbi – beszívva, vagy józanul – őrült kalandokba veti magát, miközben a legjobb haverokká válnak. Ám a dolgok váratlanul kaotikus fordulatot vesznek, amikor Nicket beszervezi a CIA, és Javiról kiderül, hogy egy veszélyes fegyverkereskedő. A díjnyertes színész kénytelen felnőni a feladathoz: ha meg akarja menteni szeretteit, akkor egy gigantikus alakítást kell nyújtania, mint a valaha élt legkeményebb akcióhős, aki nem retten vissza semmitől és senkitől.

Tom Gormican elképesztően szellemes és szórakoztató filmjében Nicolas Cage saját maga alteregóját játssza kellő öniróniával, és rengeteg poénnal.  Az író-rendező Gormican zseniális alkotásával Cage munkássága előtt tiszteleg, ami méltán fog belépni a kultfilmek sorába. Nem hiába, a film a külföldi sajtó nagy kedvence lett az első fesztiválvetítést követően.
A részben Budapesten forgatott akcióvígjáték másik nagyágyúja, Pedro Pascal, aki szintén hatalmasat alakít a fegyverdíler Cage-rajongó szerepében. Kettejük duója pedig egyszerűen frenektikus.
Minden filmrajongónak kötelező darab!

Korhatár besorolás:megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Szereplők:Nicolas Cage, Pedro Pascal, Tiffany Haddish, Neil Patrick Harris, Ike Barinholtz
Legjobb idézet a filmből:
A film az IMDB-n:A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya

A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya film előzetes