Eredeti cím:The Marsh King’s Daughter
Műfaj:amerikai thriller
Rendező:Neil Burger
Zene:Adam Janota Bzowski
Játékidő:108 perc
A film forgalmazója:InterCom
Hazai mozi bemutató:2023. 11 02.

A lápkirály lánya film leírása

Smith Helena (Daisy Ridley) tökéletes életet él a férjével és a kislányával egy amerikai kisvárosban. De van néhány titka, amiről sem a férje, sem a körülötte élők nem tudnak – és az az idill, amit ennyi hazugság terhel, nem lehet tartós.
Amikor két életfogytiglanra ítélt fogoly megszökik egy börtönből, kiderül, hogy a nő nem árva, ahogy eddig mondta. Évtizedekkel ezelőtt az anyját elrabolta egy férfi, és Amerikának arra a mocsaras területére hurcolta, ahol teljesen eltűnhetett vele a világ szeme elől. Helena ott született a rabságban, és tízéves volt, amikor az anyjának végre sikerült megszöknie vele.
Ő azóta bujkál, nem akar tudni az apjáról, és nem akarja, hogy az tudjon róla. De nagyon sokszor gondol rá, és arra a szabadságra, amit a természet közelében a magáénak hitt. És érzi, hogy az apja most el fog jönni érte. Csak azt nem döntötte még el, hogy mit tesz majd, amikor szembetalálkoznak: harcba száll, vagy megszökik vele.

Az Ahol a folyami rákok énekelnek helyszínein játszódó film méltó párja elődjének: erős női főszereplője (Daisy Ridley) egyedül győzi le benne az ellenségeit – és közben a különleges, erdős-mocsaras táj a film másik főszereplőjévé válik.

A lápkirály lánya c. film, főszereplők

Daisy Ridley, Ben Mendelsohn, Garrett Hedlund, Brooklyn Prince

stáblista:

Operatőr: Alwin H. Küchler. Látvány: Tim Grimes. Írta: Karen Dionne, Elle Smith, Mark L. Smith

Korhatár besorolás:megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott
A film az IMDB-n:IMDb

A lápkirály lánya film előzetes