Eredeti cím:A művészet templomai: Bernini
Műfaj:olasz ismeretterjesztő film
Rendező:Francesco Invernizzi
Zene:
Játékidő:90 perc
A film forgalmazója:Pannonia Entertainment
Hazai mozi bemutató:2022. február 3.

A szaA művészet templomai: Bernini film leírása

A művészet templomai sorozat február 3-tól érkező új bemutatója a mesteri szobrászművész, Gian Lorenzo Bernini munkásságát mutatja be átfogó módon, a Rómában megrendezett nagyszabású 2018-as  életmű-kiállításán készített exkluzív felvételekkel, amelyek feltárják a mesterművek finom részleteit is.

Nincs még egy olyan művész, aki akkora hatással lett volna a 17. századi Rómára, mint Bernini. A szobrász és építész, aki kilenc pápát is szolgált, kitörölhetetlenül ott hagyta nyomát az Örök Városban. Bernini tehetségének és zsenialitásának csodálatára nem is találhatunk alkalmasabb helyszínt, mint a római Borghese Galéria, amelynek épületét eredetileg a művész patrónusa, Scipione Borghese bíboros építtette a 17. század elején. Itt teljesedett ki Bernini valódi tehetsége, ahogy szó szerint kőbe tudta vésni az élet minden rezdülését és drámaiságát. A múzeum által rendezett „Bernini – A szobrász” című életmű-kiállítás „minden látogató számára életre szóló élményt nyújt.” (The New York Times). 

Közel öt évszázad telt el azóta, hogy létrejöttek a művész fenséges szoborcsoportjai, amelyek mára a világon szétszórva, a legnagyobb múzeumok gyűjteményeiben láthatók. A Villa Borghese által kiállított, több mint hatvan mesterművet felvonultató gyűjtemény a műértők szerint nem más, mint Bernini hazatérése. A lenyűgöző szobrok és szoborcsoportok olyan neves múzeumokból érkeztek Rómába erre a különleges kiállításra, mint a Vatikáni Múzeum, a bergamói Carrara Akadémia, a párizsi Lourve, a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum, a londoni National Gallery és a Berlini Nemzeti Múzeum.

A kiállításról készült mozifilm a sorozatra jellemző módon a művész élettörténetét feltáró szakértői interjúk és a műalkotásokról készített páratlanul részletgazdag – 8K felbontású kamerákkal rögzített – felvételek segítségével mutatja be és elemzi a mesterműveket.

Korhatár besorolás:megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott
Szereplők:Andrea Bacchi, Anna Coliva, Luigi Ficacci
Legjobb idézet a filmből:
A film az IMDB-n:A művészet templomai: Bernini

A művészet templomai: Bernini film előzetes