Eredeti cím:The Pope’s Exorcist
Műfaj:amerikai film
Rendező:Julius Avery
Zene:Jed Kurzel
Játékidő:perc
A film forgalmazója:InterCom
Hazai mozi bemutató:2023. április 6.

A pápa ördögűzője film leírása

Ami a leghihetetlenebb, az a valóság. A Vatikán hivatalos ördögűzőjének feljegyzései alapján készült film rémisztő és hihetetlen.

A Sátán megszáll egy kisfiút, mert tudja, hogy a legerősebb gonosz ellen a pápa a legerősebb ellenfelet küldi: a saját pápai ördögűzőjét (Russel Crowe), aki minden szörnyűséggel szembeszáll, nem fél, és mintha nem fogna rajta semmilyen túlvilági átok.

De ezúttal talán ő is kevés lesz. Mert miközben a hitet védi a gonosz ellen, és megpróbál megmenteni egy szörnyeteggé vált kisfiút, az ördögűző rájön, hogy nemcsak túlvilági hatalmakkal harcol. Nyomozása során felfedezi, hogy egy sok évszázados összeesküvésbe botlott, amelyet a Vatikán mindenáron rejtegetni próbál.

Egyszerre kell megküzdenie az evilági és nem evilági hatalmakkal: és ez talán már neki is túl sok…

A különleges hangulatú misztikus horrorfilm egyszerre horror, rettenetes titkokat tartogató krimi egy ősi konspirációról – és az igazság. A történet a Vatikán valóságos pápai ördögűzője, Gabriele Amorth atya (Russel Crowe) feljegyzései alapján született.

A pápa ördögűzője c. film, főszereplők

 Russell Crowe, Franko Nero, Daniel Zovatto, Alex Essoe

A pápa ördögűzője stáblista:

Operatőr: Khalid Mohtaseb. Látvány: Alan Gilmore. Írta: Fr. Gabriele Amorth könyvei alapján Michael Petroni, Evan Spiliotopoulos

Korhatár besorolás:megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott
A film az IMDB-n:A pápa ördögűzője

A pápa ördögűzője film előzetes