A pingvinkirály 3D (The Penguin King 3D) 2012 poszterA BAFTA-díjas Repülő Szörnyek hihetetlen sikerét követően Sir David Attenborough és a filmes Anthony Geffen újabb témát kerestek, amin ismét közösen dolgozhatnának.

Egy különleges királypingvin csodálatos utazása, az esetlen kamaszkortól a felnőttkorig.

A lebilincselő 3D film elkísér minket egy különleges szub-antarktikus szigetre, Déli-Georgiába, a méltóságteljes albatrosz, a civakodó elefántfókák és hat millió pingvin otthonába. Hősünk kegyetlen világa talán mindennapi életünk számára idegen, ám a küzdelmét valamennyien ismerhetjük.

Három esztendővel ezelőtt a még legényke Pingvinkirály elhagyta otthonát. Mulatozott a tengeren, kalandozott, sok mindent megtapasztalt és felnőtté érett. Most visszatér oda, ahol született és nevelkedett: a Pingvin Városba. Ez a csodálatos város az egész déli félteke legzsúfoltabb élettere, ahol hatalmas a kereslet a telkek iránt. Főhősünknek itt kell valahogy kialakítania a saját kis világát.

Fészkelő helyet kell keresnie. Párt kell találnia. Mert apa akar lenni.

A pingvinkirály 3D (The Penguin King 3D) 2012

A filmben bemutatásra kerülő periódus a fiatal királypingvin életének legnehezebb időszaka. Van benne öröm és rettegés, nagyon sok fáradsággal teli munka, de szerencsére mindig akad alkalom némi kacagásra is. Hősünknek gyorsan felnőtté kell válnia.

A pingvinkirály 3D (The Penguin King 3D) 2012

Kalandokkal teli útján a szerelem is rátalál. Az ifjú herceg találkozik álmai pingvinlányával, Pattival. Sorsszerű találkozásuk szerelem első látásra. Együtt alapítanak családot. Az első tojásukat féltő gonddal vigyázzák. A tojás melegen tartása a királypingvineknél a hímek feladata, és mialatt óvják és melegen tartják az utódjukat a nőstények kiúsznak a tengerre halakra vadászni.

A pingvinkiraly 3D-03

Egy örömteli napon kikel fiókájuk. Az igazán komoly megpróbáltatások sora ekkor veszi számukra a kezdetét. Hősünknek és párjának mindent meg kell tennie, hogy fiókájuk túlélje az első évét, ami számos veszedelemmel teli. Együtt kell táplálniuk, tanítani és megvédelmezni a kegyetlen időjárással és a vérszomjas ragadozókkal szemben. Amikor a Pingvin Várost támadás éri, a Pingvinkirály bátran védelmezi fiókáját. A legnagyobb megpróbáltatás azonban akkor éri, amikor lesújtó tragédia éri családját. Ezután maga és fiókája túlélése egyedül és csakis tőle függ.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: The Penguin King 3D | Műfaj: szinkronizált angol családi kalandfilm | Operatőr, rendező: Simon Niblett  | Játékidő:  78 perc | Zene: James Edward Barker| A film forgalmazója: MTVA | Hazai mozi bemutató:  2013. február 21. | Főszereplők: David Attenborough  | Korhatár: 6 | Magyar hang: Reviczky Gábor (Tim Allen magyar hangja)

[youtube]http://youtu.be/4ur9Q6m2kA0[/youtube]

A pingvinkirály 3D (The Penguin King 3D) 2012 előzetes