A rajtaütés, film plakát

Mélyen, Jakarta nyomornegyedének szívében áll egy bevehetetlen menedékház, a világ legveszedelmesebb gengszterei és gyilkosai lakják. Egészen mostanáig a lepusztult lakótelepi ház még a legelszántabb rendőrök számára is érinthetetlenként volt elkönyvelve. A pirkadat előtti sötétség és csend leple alatt egy elit kommandóra hárul a feladat, hogy rajtaüssön a menedékházon, annak érdekében, hogy elkapják a hírhedt drogbárót, aki működteti. Ám mikor a gengsztervezér hírét veszi a razziának, az épület fényeit lekapcsolják, a kijáratokat lezárják. A bevetési egység tagjai a hatodikon rekednek kiút nélkül. Az alakulatnak élethalálharcot kell vívnia a metropolisz legkeményebb helyén azért, hogy egyáltalán túléljék a küldetést.

Idézetek a filmből:

„Jó reggelt, emberek. Ha esetleg volna még köztetek olyan, aki nem hallotta a hírt, annak elmondom: úgy tűnik, hogy ma reggel hívatlan vendégek érkeztek az épületbe. Szóval szeretnék mindenkit arra kérni, hogy segítsen az épület fertőtlenítésében. Ha megteszitek, akkor állandó lakókká válhattok, és a jövőben lakbért se kell majd fizetnetek. A csótányokat a 6. emelet lépcsőfordulójában találjátok. Sok sikert kívánok. És persze nagyon-nagyon jó szórakozást.”

„Figyeljetek! A célpont: Tama Riyadi. Az eligazítás óta tudhatjátok: ez az ember egy alvilági legenda. Királynak tartják. Sőt: …istennek.”

„És tudjuk, hogy van két testőre is: az egyik „Veszett Kutya”. Az a fickó puszta kézzel gyilkol, és mindent megtenne a főnökéért. És ott van Andi, aki inkább fejben erős. Ő fogja vissza Veszett Kutyát. De tévedés ne essék: ő is megöl titeket, ha úgy adódik.”

Díjak, fesztiválok: Torontói Nemzetközi Filmfesztivál: közönségdíj; Sundance Filmfesztivál: hivatalos versenyfilm, Amsterdam Fantastic Film Festival: Silver Scream Award

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Serbuan maut | Műfaj: szinkronizált indonéz-amerikai akcióthriller | Rendező: Gareth Evans | Játékidő: 101 perc | Zene: Aria Prayogi, Joseph Trapanese, Fajar Yuskemal | A film forgalmazója: PARLUX Entertainment | Hazai mozi bemutató: 2013. január 31. | Főszereplők: Iko Uwais, Joe Taslim, Donny Alamsyah, Yayan Ruhian, Pierre Gruno, Ray Sahetapy, Iang Darmawan | Magyar hangok: Fenyő Iván, Sörös Sándor, Kőszegi Ákos, Fehér Tibor, Szatory Dávid | Korhatár: 18

[youtube]http://youtu.be/xmkg-gLHfrU[/youtube]

A rajtaütés szinkronizált magyar nyelvű előzetes