Szállító 3, mozi poszterEgy nemzetközi hulladékkezelő vállalat, az ECOCORP Ukrajnában készül felállítani új telephelyét. Annak érdekében, hogy a veszélyes hulladékok beszállítását elkezdhessék és különböző lerakóhelyeken lerakhassák, meg kell szerezniük a Leonid Vasilev környezetvédelmi miniszter engedélyét. Mindenre elszánt környezetvédelmi aktivistaként Leonid azonban nem hajlandó engedélyezni, hogy kapzsi üzletemberek szemeteljék tele országát. A nemleges választ hallva az EcoCorp felbérli Jonas Johnsont, a Delta Force ex-ügynökét, hogy találja meg a módját annak, hogy kényszeríthetné ki a miniszter aláírását.

Johnson nem riad vissza a törvénytelen módszerektől: hogy megzsarolja Leonidot, elrabolja lányát, Valentinát. Az a terve, hogy foglyát folyamatosan mozgásban tartja, hogy a miniszternek esélye se legyen kiszabadítania őt. Megpróbálja felbérelni Frank Martint (Jason Statham) a fogoly szállítására, ám Franknek elege van a piszkos melóból, ellenben beajánlja egyik barátját, aki szerinte biztosan szívesen elvállalná a küldetést.

Frank barátja, Malcolm be is adja a derekát, ám hamarosan kudarcot vall, és ezzel alá is írja halálos ítéletét. Johnson emberei rálőnek, s a sebesült férfi autójával Frank házában köt ki – Valentinával az anyósülésen. Mikor Frank megpróbálja kimenteni Valentinát, valaki leüti hátulról, s mire magához tér, Johnson egy bombát erősít a csuklójára, így a Szállító kénytelen elvégezni a küldetést, amit soha nem akart.

Johnson utasításainak megfelelően Frank várostól városig fuvarozza Valentinát, miközben Leonid emberei a nyomában loholnak. Valentina karján is ugyanolyan robbanó karkötő van, mint Frankén, ezzel Johnson mindkettőjüket sakkban tudja tartani, ugyanis a karkötő automatikusan felrobban, amint valamelyikük 20 méternél messzebb merészkedik az autótól, melynek útját Johnson természetesen közelről figyeli.

A Marseille-től Stuttgartig, Stuttgarttól Budapestig, majd végül Odesszáig tartó hajsza során Frank folyamatosan keresi a módját annak, hogy szabadíthatná ki magát és Valentinát. Közös kalandjuk során a páros egymásba szeret, végül aztán Franknek sikerül megmentenie a lányt, megölnie Johnsont és megakadályoznia, hogy az EcoCorp tönkretegye Ukrajna környezetét.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Transporter 3 | Műfaj: amerikai-francia akciófilm | Rendező: Olivier Megaton | Játékidő: 100 perc | Zene: Alexandre Azaria | A film forgalmazója: SPI International | Hazai mozi bemutató: 2009. február 5. | Főszereplők: Jason Statham, Natalya Rudakova, Robert Knepper | Webcím: transporter3film.com | Korhatár: 16