A szerelem művészete, film plakátAbban a pillanatban, amikor szerelmes lesz az ember, zene csendül a fülében, mindenkinek másféle muzsikaszó – vallja az író-rendező, Emmanuel Mouret, aki immáron többedik munkáját szenteli az emberi kapcsolatoknak, a szerelem ábrázolásának. A Csak egy csók című, itthon is nagy sikerrel játszott mozi után ezúttal több pár kapcsolatán keresztül modellezi a rendező a különféle konfliktusokat: egy fiatal és vonzó hölgy önhibáján kívül magányos hosszú ideje. Egy fiatal pár tagjaiban felmerül, hogy esetleg elmulasztanak valamit a fogadott monogámia során. Egy másik, korosodó párnál fény derül a feleség kicsapongó életére. Két szomszéd – egy magányos férfi és egy nő – hajkurássza egymást, miközben a nő még előző kapcsolatát igyekszik zavartan lezárni. Egy másik nő pedig majdnemviszonyba keveredik egy neki szerelmet valló férfi barátjával. Mindenkit érzelmi és szíve vezeti a tapasztalás különös útján, s összeköti őket a boldogság keresése. Emmanuel Mouret alkotása szerelemről, boldogságról, vagyis a legtermészetesebb és legvágyottabb érzésekről szól. A szerelem művészete a kapcsolatok sokféleségét dolgozza fel, s több oldalról ábrázolva beszél a magányról, a párkapcsolatok problémáiról és a társas együttélés kurrens kérdéseiről. Teszi mindezt az elmaradhatatlan francia humorral és a szerelmesek fővárosával, Párizzsal fűszerezve. A szerelem művészete klasszikus romantikus vígjáték, amelytől mindenki jókedvre derül!

A szerelem művészete a Csak egy csók rendezőjének új alkotása, amely az ’A’ kategóriás Locarno Nemzetközi Filmfesztiválon, valamint a szintén ’A’ kategóriás Montreal Nemzetközi Filmfesztiválon is a versenyprogramban szerepelt.

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: L’art d’aimer | Műfaj: feliratos francia vígjáték | Rendező: Emmanuel Mouret | Játékidő: 85 perc | A film forgalmazója: Vertigo Média Kft. | Hazai mozi bemutató: 2012. február 9. | Főszereplők:  Emmanuel Mouret, Julie Depardieu, Francois Cluzet, Pascale Arbillot

A szerelem művészete képek

[nggallery id=326]

A szerelem művészete (The Art of Love) magyar feliratos előzetes