Eredeti cím:Triangle of Sadness
Műfaj:svéd fekete vígjáték
Rendező:Ruben Östlund
Zene:Mikkel Maltha, Leslie Ming
Játékidő:141 perc
A film forgalmazója:Vertigo Média
Hazai mozi bemutató:2022. október 6.

A szomorúság háromszöge film leírása

Gazdag turisták nyaralnak egy hatalmas luxus óceánjárón. A szupergazdagok és divatmodellek gondtalan semmittevését előbb megzavarja egy harsányan politizáló kapitány, majd a hajó elsüllyedése után a túlélőknek egy szigeten kell újabb megpróbáltatásokkal szembenézniük.

A szomorúság háromszöge világpremierje a világ legrangosabb ’A’ kategóriás filmfesztiválján, a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt, ahol az alkotás elnyerte a legjobb filmnek járó Arany Pálma-díjat. Ezzel Ruben Östlund egyike lett annak a kiváltságos társaságnak, akik kétszer is elnyerték az Arany Pálma-díjat. A filmet több kategóriában máris Oscar-esélyesnek tartják. Östlund az európai film egyik legelismertebb, legjelentősebb rendezője, aki korábban olyan filmeket rendezett, mint A négyzet, a Lavina, és a Play – Gyerekjáték? A film főbb szerepeiben mások mellett a háromszoros Oscar-jelölt világsztár, Woody Harrelson (Három óriásplakát Ebbing határában, A törvény nevében, Zombieland, Larry Flynt, a provokátor, Venom, Az éhezők viadala, Szemfényvesztők) és Harris Dickinson (King’s Man: A kezdetek, Demona: A sötétség úrnője) látható.

Korhatár besorolás:megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Szereplők:Harris Dickinson, Dolly De Leon, Woody Harrelson, Thobias Thorwid, Charlbi Dean, Alicia Eriksson, Zlatko Buric
Legjobb idézet a filmből:
A film az IMDB-n:A szomorúság háromszöge

A szomorúság háromszöge film előzetes