Eredeti cím:Aline
Műfaj:szinkronizált francia zenés film
Rendező:Valérie Lemercier
Zene:Pascal Mayer, Rémy Galichet, Laurent Marimbert
Játékidő:121 perc
A film forgalmazója:Vertigo Media
Hazai mozi bemutató:2021. november 18.

Aline – A szerelem hangja c. film leírása

Az Aline – A szerelem hangja Céline Dion élettörténetét dolgozza fel egy fiktív személy, Aline Dieu karakterén keresztül. A film ugyanakkor a legendás énekes életútjának és karrierének állomásait érinti, s benne felhangzanak az olyan Céline Dion slágerek, mint a Let’s Talk About Love, az All By Myself, az I’m Alive vagy a My Heart Will Go On.

Aline Dieu tizennegyedik gyerekként születik egy kanadai zenerajongó családba. Csodálatos hangjával és tehetségével már kisgyerek elbűvöli a hallgatóságot. Hamarosan felfedezi egy producer, aki meg van róla győződve, hogy a világ leghíresebb énekesnőjévé teszi a tinédzsert. A producer-mentor, Guy-Claude azonban rövidesen sokkal többet jelent a tinilánynak. Ragaszkodása szerelemmé alakul, ami legyőz minden ellenállást. Aline Dieu eközben hatalmas világsztárrá válik, s már csak a szerelem beteljesülése hiányzik a tökéletes boldogságához.

A játékfilm Céline Dion karrier- és élettörténetének szabadon értelmezett feldolgozása. A film világpremierje 2021-ben a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon volt. Valérie Lemercier (Jöttünk, láttunk, visszamennénk, Királyi kalamajka, Csajok Monte Carloban) francia komika nemcsak címszereplője, hanem író-rendezője is a filmnek. Partnere a kanadai színész, Sylvain Marcel (Egyik kopó, másik zsaru, Disznók törvénye). Céline Dion legnagyobb slágereit a filmben Victoria Sio francia énekesnő kelti életre.

Korhatár besorolás:megtekintése 6 éven aluliak számára nem ajánlott
Szereplők:Valérie Lemercier, Sylvain Marcel, Danielle Fichaud, Roc LaFortune, Antoine Vézina, Pascale Desrochers, Jean-Noël Brouté
Legjobb idézet a filmből:
A film az IMDB-n: Aline – A szerelem hangja

Aline – A szerelem hangja film előzetes