Eredeti cím:Lights Out
Műfaj:amerikai horror film
Rendező:David F. Sandberg
Zene:Benjamin Wallfisch
Játékidő:81 perc
A film forgalmazója:InterCom
Hazai mozi bemutató:2016. július 21.

Amikor kialszik a fény c. film leírása

Amíg ég a villany, minden rendben van. De amikor elsötétül a ház, valaki életre kel, és szabadon járkál a szobákban…

Először egy kisfiú teszi szóvá, hogy egy árnyék lopakodik körülötte éjszakánként, és csinos fiatal nagynénikéje nem sokáig kételkedik a szavában: ő is látja az árnyékot. Sőt, túlságosan testközeli bizonyítékot is szerez a létezéséről.

A kisfiú kénytelen fiatal nagynénjénél lakni, mert az édesanyja már nem alkalmas a gyereknevelésre: a szorongás teljesen maga alá gyűrte. Ám lassacskán kiderül, hogy ő mindenkinél többet tud a családtagjait kísértő árnyékról, és ha meg akarnak szabadulni az egyre borzasztóbb jelenségtől, tőle kell segítséget kérni.

De a titkait csak úgy deríthetik ki, ha nála töltenek egy éjszakát a hatalmas, zegzugos, elhagyott házában. És a biztonságot jelentő első hajnali fénysugár nagyon messze van…

David Sandberg először kisjátékfilmként készítette el horror sztoriját, ami hihetetlen nagy nézettséget generált a YouTube-on: James Wan az elmúlt évek legsikeresebb horrorfilmjeinek készítője ezért segítette hozzá, hogy megrendezhesse a nagyfilm-változatot is. Az eredmény hátborzongató lett… és nagyon hihető:
hiszen mindenki félt már a sötétben.

Korhatár besorolás:16
Szereplők:Teresa Palmer, Maria Bello, Billy Burke, Gabriel Bateman
Legjobb idézet a filmből:
A film az IMDB-n:Amikor kialszik a fény IMDb

Amikor kialszik a fény képek

Amikor kialszik a fény c. film előzetese

https://youtu.be/Xh7j6Jn3BQY