Eredeti cím:Astérix & Obélix: L’Empire du Milieu
Műfaj:francia vígjáték
Rendező:Guillaume Canet
Zene:Matthieu Chedid
Játékidő:120 perc
A film forgalmazója:Vertigo Media
Hazai mozi bemutató:2023. február 2.

Asterix és Obelix: A Középső Birodalom film leírása

Kr.e. 50-ben a kínai császárnét megbuktatta és börtönbe záratta egy áruló herceg. A császárné egyetlen lánya és hűséges testőre a galloktól kér segítséget. A természetfeletti erővel bíró Asterix és Obelix örömmel fogadja a felkérést, hogy kiszabadítsák az uralkodót és megmentsék az országot. Ám miközben útra kelnek a távoli országba, egy másik nehézséggel is meg kell birkózniuk: Cézár szintén a trónra áhítozik, és az új hódítás reményében ő is a Középső Birodalom felé veszi az irányt.

Az Asterix és Obelix: A Középső Birodalom az első Asterix-történet, amely nem az eredeti képregények alapján készült, s amelyben nem Gérard Depardieu játssza a főszerepet. A hatalmas költségvetésből készült alkotás az elmúlt évek leglátványosabb és legnagyobb szabású nemzetközi produkciója. A film rendező-főszereplője, Guillaume Canet napjaink egyik legelismertebb francia művésze, akinek rendezőként olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint a Senkinek egy szót se!, Apró kis hazugságok és az Együtt megyünk, színészként pedig szerepelt mások mellett a Boldog idők, a Kettős életek, és a Szabadúszók című filmekben. Canet mellett igazi sztárparádét tartogat a film: az Oscar-díjas Marion Cotillard (Piaf, Eredet, Macbeth, A sötét lovag: Felemelkedés), Vincent Cassel (Fekete hattyú, A gyűlölet, Ocean’s Thirteen – A játszma folytatódik, Bíbor folyók), a legendás Pierre Richard (Balfácán, Magas, szőke férfi felemás cipőben, Négybalkezes, Balekok) és a focisztár Zlatan Ibrahimovic is szerepel a vígjátékban.

Asterix és Obelix: A Középső Birodalom c. film, főszereplők

Guillaume Canet, Gilles Lellouche, Vincent Cassel, Marion Cotillard, Zlatan Ibrahimovic, Pierre Richard, Mélanie Thierry, Jerome Commandeur, Linh-Dan Pham

Asterix és Obelix: A Középső Birodalom stáblista:

Írta: Guillaume Canet, Julien Hervé, Philippe Mechelen

Producer: Alain Attal, Yohan Baiada

Fényképezte: André Chemetoff

Korhatár besorolás:megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott
A film az IMDB-n:Asterix és Obelix: A Középső Birodalom

Asterix és Obelix: A Középső Birodalom film előzetes