Asteroid City
Eredeti cím:Asteroid City
Műfaj:feliratos amerikai film
Rendező:Wes Anderson
Zene:Alexandre Desplat
Játékidő:105 perc
A film forgalmazója:UIP
Hazai mozi bemutató:2023. június 8.

Asteroid City film leírása

Asteroid City egy kis pont a térképen az amerikai délnyugaton. 1955-öt írunk. A városka leghíresebb attrakciója egy gigantikus meteorkráter, és a mellette lévő csillagvizsgáló. Ezen a hétvégén a hadsereg és a csillagászok öt díjnyertes gyereket várnak, akik bemutatják találmányaikat. Nem messze, a hegyeken túl atomtesztek gombafelhői látszanak…

Ám a fiatal csillagászok tiszteletére tartott ünnepségre váratlan vendég érkezik: egy űrlény. Asteroid City vesztegzár alá kerül, és a hadsereg koholt fedősztorit fabrikál, de a koraérett zsenik tervet szőnek, hogyan juttassák ki az igazságot a nagyvilágba.

Ugyanakkor Wes Anderson utánozhatatlan módján a történet még összetettebb. A keleti parton Asteroid City hősei egy darabot készülnek előadni, melynek címe „Asteroid City”. Itt bemerészkedünk a kulisszák mögé, és a szereplők életébe.

Wes Anderson legújabb filmje kreatív ötletektől hemzsegő bohó komédia, tele böngésznivalóan gazdag képekkel, és ugyanolyan mély érzésű, mint a rendező korábbi munkái, ám talán még kozmikusabb. Értő és emberi betekintés az összetett családi kapcsolatokba, új románcokba, szülők és az eszükön túljáró gyerekek viszonyába; titkokkal, felfedezésekkel, finom és míves gegekkel, filmes megoldásokkal, és parádés szereposztással.

Asteroid City c. film, főszereplők

Jason Schwartzman, Tom Hanks, Scarlett Johansson, Margot Robbie, Hong Chau, Edward Norton, Steve Carrell, Jeffrey Wright, Tilda Swinton

Asteroid City stáblista:

írta: Wes Anderson, Roman Coppola

Fényképezte: Robert D. Yeoman

Producerek: Wes Anderson, Jeremy Dawson, Steven Rales

Korhatár besorolás:megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott
A film az IMDB-n:Asteroid City

Asteroid City film előzetes

https://youtu.be/oDDLGrG2Dc4