Eredeti cím:The Nun 2
Műfaj:amerikai horror film
Rendező:Michael Chaves
Zene:Marco Beltrami
Játékidő:110 perc
A film forgalmazója:InterCom
Hazai mozi bemutató:2023. szeptember 7.

Az apáca 2 film leírása

Egy francia lelkész kegyetlen, megmagyarázhatatlan halált hal a saját templomában. A gondos nyomozás kideríti, hogy nem az övé az egyetlen különös haláleset. Valami elindult kelet felől, és egymás után szedi áldozatait.
Csak egy valaki van, aki szembenézett már egy ilyen erejű démonnal: az ártatlan, fiatal apáca, Irene nővér (Taissa Farmiga). A nagyhatalmú egyház ezért újból őt szemeli ki arra a lehetetlen feladatra, hogy harcba szálljon a démonnal.
Aki nem más, mint a nővér régi ellensége, a pokol követe, Valak.
Egy bentlakásos leányiskola ódon falai között találkoznak: a lányok és nevelőik mind a démon túszai és lehetséges áldozatai. Nem tudni, kit száll meg. Nem tudni, kit fog megkínozni. Irene retteg, de nem kételkedik benne, hogy meg kell próbálnia legyőzni a legyőzhetetlent.

A Démonok között-univerzum része ez a film is, amely egyben a 2018-as meglepetéssiker folytatása: látványban, izgalomban és meglepetésekben is felülmúlja elődjét.

Az apáca 2 c. film, főszereplők

Taissa Farmiga, Bonnie Aarons, Storm Reid.

Az apáca 2 stáblista:

Operatőr: Tristan Nyby Látvány: Stéphane Cressend. Írta: James Wan, Gary Dauberman, Akela Cooper, Igan Goldberg, Richard Naing

Korhatár besorolás:megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott
A film az IMDB-n:Az apáca 2

Az apáca 2 film előzetes