Eredeti cím:Arthur, malédiction
Műfaj:szinkronizált, francia horrorfilm
Rendező:Barthélémy Grossmann
Zene:38ème Donne
Játékidő:88 perc
A film forgalmazója:Vertigo Media
Hazai mozi bemutató:2022. július 21.

Az Arthur-átok film leírása

A 18 éves Alex gyerekkori kedvenc mesefilmje az Arthur és a villangók. Amikor barátai rátalálnak arra házra, ahol a filmet forgatták, a baráti társaság kempingezni indul, hogy felfedezzék a környéket. A jókedvű kirándulás hamarosan rémálomba fordul, amikor különös és félelmetes dolgok kezdenek történni, majd egyiküket váratlanul meggyilkolják. Hamarosan a többiek is az életükért menekülnek, miközben fogalmuk sincs, hogy mivel is állnak szemben.

Luc Besson olyan kultfilmek rendezője, mint a Léon, a profi, a Nikita, A nagy kékség, Az ötödik elem; forgatókönyvíróként pedig mások mellett ő írta a Taxi, az Elrabolva, és A szállító című filmeket. Besson most forgatókönyvíróként és producerként jegyzi Az Arthur-átok című meta horrort, és három éve az első alkotás, amelyben közreműködik. A tinihorrorok legjobb hagyományait követő alkotás bővelkedik a váratlan fordulatokban és a vérgőzös jelenetekben, ami még az edzett horrorrajongókat is meglepheti. 

Korhatár besorolás:megtekintése 18 éven aluliak számára nem ajánlott
Szereplők:Mathieu Berger, Thalia Besson, Lola Andreoni, Mikaël Halimi, Yann Mendy, Jade Pedri, Vadim Agid, Marceau Ebersolt
Legjobb idézet a filmből:
A film az IMDB-n:Az Arthur-átok

Az Arthur-átok film előzetes