Eredeti cím:Gekijô-ban Blue Lock -Episode Nagi-
Műfaj:Feliratos japán film
Rendező:Shunsuke Ishikawa
Zene:Jun Murayama
Játékidő:91 perc
A film forgalmazója:InterCom
Hazai mozi bemutató:2024. június 27.

Blue Lock The Movie – Episode Nagi film leírása

A 2018-as foci világbajnokságon a japán csapat csak a 16. helyezést érte el. A helyi futballszövetség alkalmaz egy titokzatos, kiismerhetetlen mestert, akinek egyetlen feladatot ad: egy mindenki elől elzárt helyen neveljen a csapat számára egyetlen, legyőzhetetlen góllövő csatárt.

Az edző háromszáz középiskolás focistát gyűjt maga köré, elviszi őket a zárt edzőtáborba, és munkához lát. Különleges, őrült, talán felháborító módszereket alkalmaz. Aki kiesik, mehet, és soha többé nincs esélye a válogatottságra.

Nagi lusta, vonakodó, de a foci született zsenije – talán ő az egyetlen, aki úgy érkezik a szuperszigorú edzőtáborba, hogy nem érdekli az eredmény. De aztán kiderül: elég néhány ellenség, hogy előbújjon belőle a harcias barát…

A Squid Game-et a foci világába helyező legendás mangasorozatból több mint 30 millió példányt adtak el világszerte, ez minden idők egyik legsikeresebb mangája. Nem csoda, hogy a mangák olimpiáján elnyerte a rangos Kodansha Manga-díjat.

Stáblista:

Eredeti hangok: Nobunaga Shimazaki, Yuma Uchida, Kazuyuki Okitsu , Kazuki Ura. Operatőr: Yasuhiro Asagi. Írta: Muneyuki Kaneshiro, Yusuke Nomura, Kôta SannomiyaTaku Kishimoto

Korhatár besorolás:12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
A film az IMDB-n:IMDb

Film előzetes