A Cápák 3D lélegzetelállító élményt kínál: lenyűgözően közeli kapcsolatba kerülhetünk az óceánok oroszlánjaival és tigriseivel: a cápákkal. Szemtől szemben ismerkedhetünk olyan fajok példányaival, mint a Nagy Fehér, a pörölycápa és a cetcápa. Ismerjük meg őket olyannak, amilyenek valójában: nem gonosz emberevők, hanem vad, elbűvölő és veszélyeztetett állatok, melyek ősei már akkor léteztek, amikor a dinoszauruszok uralták a Földet. Csatlakozzon az óceánkutatók csapatának expedíciójához a fenséges ragadozó életmódját feltáró kutatásban.

A Cápák 3D forgatása 9 hónapba telt, több mint 500 órányi merüléssel.

A forgatás helyszínei:

– Guadalupe szigetek

– Socorro sziget

– Cortez-tenger (Mexikó)

– Malpelo sziget (Kolumbia)

– Vörös tenger (Egyiptom)

– Sodwana -öböl (Dél-Afrika)

– Inhambane (Mozambik)

– San Diego (USA)

– Rangiroa atoll (Francia Polinézia)

Operatőr: Gavin McKinney

Executive producer: Francois Mantello

Zene: Christophe Jacquelin, előadja a Bolgár Szimfonikus Zenekar

A Cápák 3D korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

“Nagy örömömre szolgál, hogy a magyar közönség számára is megnyílt a lehetőség erre az igazán emlékezetes találkozásra a világ legnagyobb cápafajtáival, mint a nagy fehér cápa, a cetcápa, vagy a pörölycápa.” nyilatkozta Jean-Michel Cousteau, az Ocean Futures Society elnöke, “A Cápák 3D -t nézve átélhetjük az érzést, hogy búvárruhába bújunk és súlytalanul úszunk a cápák között. Ha bármikor is szerette volna tudni milyen lehet cápák közé merülni, ezt a filmet látnia kell. Megfigyelheti viselkedésüket természetes környezetükben, láthatja, hogy egyáltalán nem azok az emberevő szörnyek, aminek a legtöbb film mutatja őket, hanem vad, lenyűgöző és egyben kiemelten veszélyeztetett állatok, melyek a dinoszauruszok előtt egymillió évvel is léteztek már ”

“Több nemzetközi egyezmény létezésének ellenére is, egyes cápa fajok populációja 80 % -kal csökkent az elmúlt évtizedben. Ma nem csak az a szándék, hogy a cápák számbeli csökkenését megállítsuk, hanem hogy egy új, valós képet adjunk a nagyközönségnek ezekről az állatokról. “, nyilatkozta az UNEP vezérigazgatója, Klaus Töpfer, “Véleményünk szerint ez a különleges IMAX film ideális eszköze lehet annak, hogy eljutassa az üzenetet a nagyközönségnek, és megváltoztassa jelentős számú ember véleményét a cápákról. A Cápák 3D sokban segíti a tengervilág megőrzését, és hiszünk abban, hogy felhívja a figyelmet a cápák védelmének fontosságára.”

“Őszintén hiszem, hogy a Cápák 3D, amellett, hogy szórakoztatja a közönséget, egy nagyon határozott üzenetet hordoz a cápák védelmével kapcsolatban” nyilatkozta a rendező Jean-Jacques Mantello. “Egyedülálló módon, a film célja, hogy változtasson a nézők eddigi hozzáállásán, pozitív irányba befolyásolja a cápákról alkotott véleményüket. Ahogy már a több állatvédő is megfogalmazta, csak azt védjük meg amit szeretünk. Ezért fontos, hogy megismerjük milyenek is a cápák valójában, mielőtt megváltoztathatnánk a közvélemény előítéleteit. Csak ezt követően kezdhetünk el a cápák védelmével foglalkozni.”

A 3D hatás valóban a színes vízalatti világ közepébe helyezi a nézőt. A cápákkal történő hihetetlen találkozás mellett hatalmas halrajok veszik körül őket, olyan közel kerülhetnek manta rájákhoz és medúzákhoz, hogy szinte megérinthetnék azokat! A Cápák 3D nem csak egy film, hanem egy fantasztikus élmény is egyben!

[scg_html_vizszintes_vonal]

Eredeti cím: Sharks 3D | Műfaj: szinkronizált amerikai dokumentumfilm | Rendező: Jean-Jacques Mantello | Játékidő: 42 perc | Zene: Christophe Jacquelin | A film forgalmazója:  Cinema City | Hazai mozi bemutató: 2010. április 22. | Főszereplők: Fehércápa, pörölycápa, cetcápa… Narrátor: Kerekes József

[scg_html_vizszintes_vonal]

 [nggallery id=130]