Croodék: Egy új kor

Croodéknak kijutott a veszélyekből és a katasztrófákból, az agyaras ősállatoktól a világvége túléléséig, de most az eddigi legnagyobb kihívással kell szembenézniük: egy másik családdal.

  Croodéknak szükségük van egy új élőhelyre, így aztán az első őscsalád a nyakába veszi a világot, hogy biztonságosabb otthont keressenek. Kisvártatva rábukkannak egy falakkal körülvett édenkertre, amely minden igényüknek megfelel… egy valamit kivéve. Már lakik ott egy másik család: a Jobbagyék.

Jobbagyék (hangsúly a „jobb”-on) a míves lombkunyhójukkal, elképesztő találmányaikkal és több hektárnyi frissen öntözött terményeikkel jó pár fokkal Croodék fölött állnak az evolúciós lépcsőn. Amikor befogadják Croodékat – a világ  első vendégeit – nem kell sok hozzá, hogy feszültség támadjon az őscsalád és a modern család között.

Amikor már minden veszni látszik, egy új veszély mindkét családot nagyszabású kalandba taszítja a falakon kívül, és félre kell tenniük ellentéteiket, erőt kell meríteniük egymásból, és együtt kell megteremteniük a jövőjüket.

2013-ban a világ megismerhette az őskor első családját, Croodékat. Az Oscar-jelölt animációs vígjátékban a változó világukhoz alkalmazkodni próbáló klánt világszerte szívébe fogadta a közönség, mert megmutatták, hogy a család fontossága időtlen… és hogy milyen keveset is fejlődtünk.

(clockwise, from top left) Sandy Crood (Kailey Crawford), Grug Crood (Nicolas Cage), Thunk Crood (Clark Duke), Gran (Cloris Leachman), Eep Crood (Emma Stone) and Ugga Crood (Catherine Keener) in DreamWorks Animation’s The Croods: A New Age, directed by Joel Crawford.

2021-ben a DreamWorks Animation újra visszamegy az időben, és vadonatúj kalandba viszi Croodékat.

Kirk DeMicco és Chris Sanders alkotók műve alapján a forgatókönyvet írta Dan Hageman és Kevin Hageman.

Eredeti cím:  The Croods: A New Age | Műfaj: amerikai animációs film | Rendező: Joel Crawford | Játékidő: 95 perc | Zene:  Alan Silvestri | A film forgalmazója: UIP | Hazai mozi bemutató:  2021. július 22. | Korhatár:  6E | Croodék: Egy új kor IMDb

Croodék: Egy új kor előzetes