Csak tudnám, hogy csinálja, film plakátIsmerjük meg Kate Reddyt (Sarah Jessica Parker), aki egyszerre feleség, anya, karrierén dolgozó nő és par excellence zsonglőr. Kate élete hektikus, ugyanakkor boldog. Van egy csodálatos férje, Richard (Greg Kinnear), a nemrég önállósult építész. Van továbbá két imádnivaló gyermeke, a lassan hatodik életévét töltő Emily (Emma Rayne Lyle) és az anyjáért teljes odaadással rajongó totyogós, Ben (Theodore és Julius Goldberg). Kate ráadásul a munkáját is szereti: befektetési menedzserként dolgozik egy New York-i illetőségű pénzügyi cég bostoni alvállalatában. A munkája miatt sokat utazik, de ugyanolyan figyelemmel képes kísérni lánya iskolán kívüli tevékenységeit, mint bármelyik otthonülő anyuka. Kollégái, ismerősei és rokonai egyforma meggyőződéssel formálnak véleményt, amikor csak szóba kerül Kate képessége élete különböző területeinek zökkenőmentes menedzselésére: „Nem tudom, hogy csinálod.”

Erre a mondatra Kate leginkább csak udvarias mosollyal reagál, míg legjobb barátnője, a szintén dolgozó anyuka Allison (Christina Hendricks) unottan felvonja a szemöldökét. Az a helyzet, hogy Kate már nem is emlékszik arra, hogy mikor volt utoljára része zavartalan éjszakában, ráadásul a teendőit összegyűjtő lista egyre hosszabb és hosszabb. Néha úgy esik be a munkahelyére, hogy a kollégái számára kiderül, mit ettek a gyerekei aznap reggelire – ennek láttán munkamániás, gyerekfóbiás kolléganője, Momo (Olivia Munn) mindig elborzad –, férfi munkatársai közelében ugyanakkor nem hozza szóba a családi életét. Persze így egy Richarddal elköltött bensőséges vacsorát a mikró főzi, aztán ott van Emily iskolai sütivásárra kért házikészítésű pitéjének problémája is… Kate néha ugyan bűntudatot érez, de mindig feltalálja magát.

Hosszú évek kitartó robotolása után Kate kulcsfontosságú sikert arat: az új befektetési tervezetre vonatkozó ötletét a New York-i fejes, Jack Abelhammer (Pierce Brosnan) nagy lelkesedéssel fogadja. Sőt: Jack be akar vonni a projektbe egy fontos ügyfelet. A munka véghezvitelére azonban nagyon kevés idő áll rendelkezésükre, ez pedig azt jelenti, hogy Kate-nek még több órát kell távol töltenie az otthonától, hogy az utolsó simításokat is elvégezzék Jackkel. Eközben Richard is jó hírt kap: megköti önálló karrierje első igazán komoly szerződését, ami vékony jégre sodorja a két embert.

Kate Reddy zsonglőrködésének tehát most igazán nagy lesz a tétje…

Az Allison Pearson azonos című bestsellerén alapuló Csak tudnám, hogy csinálja minden dolgozó anya – vagy akár apa – vígjátéka, akinek élete a teendők listájától függ. A készítők között megtaláljuk az elismert Douglas McGrath rendezőt (Emma), az Oscar-díjas Donna Gigliotti producert (Szerelmes Shakespeare), a regényből pedig a BAFTA-jelölt Aline Brosh McKenna (Az ördög Pradát visel) írt forgatókönyvet. A Csak tudnám, hogy csinálja főbb szerepeit az alábbi sztárok alakítják: Sarah Jessica Parker (Szex és New York), Pierce Brosnan (Mamma Mia!), az Oscar-jelölt Greg Kinnear (A család kicsi kincse), Christina Hendricks (Mad Men – Reklámőrültek), Kelsey Grammer (Frasier – A dumagép), Seth Meyers (Saturday Night Live), Olivia Munn (The Daily Show) és Jane Curtin (Spancserek).

Eredeti cím: I Don’t Know How She Does It | Műfaj: szinkronizált amerikai vígjáték | Rendező: Douglas McGrath | Játékidő: 91 perc | Zene: Aaron Zigman | A film forgalmazója: Big Bang Media | Hazai mozi bemutató: 2011. szeptember 29. | Főszereplők: Sarah Jessica Parker, Pierce Brosnan, Greg Kinnear, Christina Hendricks, Kelsey Grammer, Seth Meyers, Olivia Munn, Jane Curtin, Busy Phillips, Sarah Shahi

Csak tudnám, hogy csinálja – előzetes