Diótörő 3D, film plakát

A világhírű orosz zeneszerző, Csajkovszkij azonos című balettjén alapuló Diótörő története első alkalommal elevenedik meg 3D-ben. A Diótörő legújabb adaptációja 1920 karácsonyán, Bécsben játszódik. A kis Mary egy különleges diótörő játékfigurát kap ajándékba keresztapjától. A kislány boldogan fekszik le aludni, de álmában megelevenedik a Diótörő és más játékai is és kezdetét veszi egy varázslatos utazás a fantázia világába. A fabáburól kiderül, hogy elvarázsolt herceg, s a kis Mary vele összefogva veszi fel a küzdelmet a gonosz Patkánykirállyal és alattvalóival. Amikor a Diótörőt túszul ejtik a gonosz patkányok, Mary kis játékaival mentőakciót indít kiszabadításáért.

A hattyúk tava és a Csipkerózsika után A diótörő Csajkovszkij harmadik balettja volt, amelynek ősbemutatóját 1892-ben tartották Szentpéterváron. Andrey Konchalovskiy filmje hiteles feldolgozása az eredeti műnek, amelyben nemcsak Csajkovszkij legismertebb dallamai csendülnek fel, de nyolc új dalt írt hozzá a háromszoros Oscar-díjas Tim Rice, az Aladdin, Az oroszlánkirály és az Evita című alkotások dalszerzője. A Diótörő 3D 90 millió dolláros költségvetésével, ragyogó 3D trükkökkel teszi vizuálisan is emlékezetessé a legújabb adaptációt, amely kiváló karácsonyi családi szórakozás nemcsak a gyerekeknek, de felnőttek számára is!

Andrey Konchalovskiy, az orosz rendező Nikita Mihalkov idősebbik testvére, aki Tarkovszkij-filmek forgatókönyvírójaként kezdte pályafutását, s munkássága során olyan kereskedelmi sikereket készített, mint a Tango & Cash Sylvester Stallone főszereplésével. A Diótörő 3D-t jelentős magyar stábbal, magyar helyszíneken forgatta!

Eredeti cím: The Nutcracker in 3D | Műfaj: magyar-angol családi fantasy | Rendező: Andrey Konchalovskiy | Játékidő: 110 perc | Zene: Eduard Artemiev | A film forgalmazója: Vertigo Média Kft. | Hazai mozi bemutató: 2011. december 8. | Főszereplők: Elle Fanning, Nathan Lane, John Turturro, Frances de la Tour, Richard E. Grant, Yuliya Vysotskaya, Shirley Henderson, Aaron Michael Drozin, Charlie Rowe, Gados Béla, Keszég László, Nagypál Gábor | Weboldal: www.nutcrackerin3d.com

Diótörő 3D – előzetes